Atenţionare de călătorie de la MAE: BACTERIE PERICULOASĂ în apa potabilă!

Atenţionare de călătorie de la MAE: BACTERIE PERICULOASĂ în apa potabilă!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Portugaliei că în anumite zone există pericolul îmbolnăvirii cu o bacterie periculoasă, care se poate lua inclusiv din apa potabilă.

„Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Portugaliei, dacă acestea nu sunt necesare, în zonele Vila Franca de Xira, Vialonga, Povoa de Santa Iria şi Forte da Casa”, precizează MAE, într-un comunicat de presă.

Simptomele specifice îmbolnăvirii cu bacteria Legionella Pneumophyla sunt febră, frisoane, tuse seacă şi dureri musculare, urmate într-o fază ulterioară de durere toracică, greaţă şi vărsături, precum şi respiraţie accelerată.

MAE solicită cetăţenilor români care au călătorit recent în zonele respective şi prezintă astfel de simptome să se adreseze unităţilor sanitare pentru a primi îngijiri de specialitate.

De asemenea, persoanele care călătoresc în Portugalia, cu precădere în zonele afectate, sunt sfătuite să respecte întocmai recomandările autorităţilor portugheze.

Se recomandă „folosirea cu precauţie sau chiar evitarea utilizării piscinelor, băilor şi duşurilor publice, precum şi a surselor publice de apă potabilă”.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români ca înainte de a călători în Republica Portugheză, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să consulte atât site-ul www.mae.ro, cât şi site-urile de specialitate pentru informaţii actualizate.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.