ATENȚIONARE METEO de ULTIMĂ ORĂ: Fenomene EXTREME duminică și luni

ATENȚIONARE METEO de ULTIMĂ ORĂ: Fenomene EXTREME duminică și luni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de caniculă şi disconfort termic valabilă pentru zilele de 25 şi 26 iunie, în întreaga țară.

Conform ANM, duminică, 25 iunie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării și caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și, local, în Muntenia, regiuni unde temperaturile maxime se vor încadra între 34 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Luni, 26 iunie, disconfortul termic se va accentua în sudul și estul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. În Oltenia și Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de 35 – 37 de grade Celsius.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată duminică după-amiaza și în noaptea de duminică spre luni în vest și nord-vest iar luni după orele prânzului cu precădere în nord, în centru, la deal și la munte. Local vor fi înregistrate averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar grindină.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.