Au dat-o la pace! PNL, USR-PLUS, PMP şi UDMR votează bugetul municipiului (UPDATE)

Au dat-o la pace! PNL, USR-PLUS, PMP şi UDMR votează bugetul municipiului (UPDATE)

Cu excepția PSD, toate celelalte partide reprezentate în Consiliul Local Municipal au convenit să voteze proiectul de buget al Municipiului Arad pe anul 2021.

Potrivit surselor noastre, „bugetul a fost tăiat şi cosmetizat rău de tot” la negocieri, astfel încât fiecare şi-a (cam) obţinut ceea ce a vrut în ceea ce priveşte finanţarea destinată investiţiilor, sănătăţii, culturii etc.

De exemplu, cei de la PMP au obţinut fonduri pentru Filarmonică, useriştii s-au bătut pentru sănătate, UDMR (și) pentru ai lor şi aşa mai departe. Nu mai intrăm în detalii, pentru că vom reveni cu ele după conferinţa de presă prin care amfitrionii (re)configurării bugetului îşi vor anunţa victoria ce urmează să fie consemnată în şedinţa Consiliului Local Municipal de vineri.

Dincolo de problema bugetului, observăm că s-a creionat o amplă majoritate în Consiliul Local Municipal, formată din PNL, USR-PLUS, PMP şi UDMR. Bine-ar fi, dacă tot au dat-o la pace, să ofere Aradului şi (încă!) un viceprimar.

UPDATE: Ce s-a negociat

Reprezentanții partidelor de care pomeneam au organizat o conferință de presă în Sala Ferdinant a Palatului Administrativ, în cadrul căreia au anunțat că au căzut de acord asupra unei formule de buget care să mulțumească, cât de cât, toate părțile implicate. La aceasta au participat primarul Călin Bibarț, viceprimarul Lazăr Faur și consilierii Levente Bognar (UDMR), Cristian Galea (PMP), Florin Stana și Codrin Vlad (USR-Plus).

Potrivit acestora, Bugetul General de Venituri și Chetuieli pentru anul 2021 va fi aprobat, însă cu anumite amendamente prin care se vor suplimenta bugetele pentru cultură și reabilitarea clădirilor istorice din municipiu. Între altele, vor fi alocați bani pentru documentațiile necesare construirii unui nou spital municipal dar și pentru cele necesare accesării fondurilor europene destinate reabilitării unităților de învățământ. Nu în ultimul rând au fost modificate, prin amendamente, bugetele pentru investiții, reparații străzi și amenajare/revitalizare de spații verzi.

  1. PSD-ul aradean este in agonie , condus de vinituri si mega-traseisti ! In mandatul trecut au avut 7 consilieri , in asta sunt 3 , ce drak o fi peste 3 ani ??? 0 Consilieri ???

    Raspunde
  2. […] post Au dat-o la pace! PNL, USR-PLUS, PMP şi UDMR votează bugetul municipiului (UPDATE) appeared first on […]

    Raspunde
  3. de fapt toti fac parte din aceeasi haita
    asa ca exista cate un oscior de ros pentru fiecare

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.