Au fost anunțate noi măsuri de sprijin pentru companiile românești

Au fost anunțate noi măsuri de sprijin pentru companiile românești

Firmele interesate pot depune cererile de finanțare pentru schemele de ajutor IMM Prod și Garant Construct, după ce vineri Comisia Europeană le-a aprobat.

Social-democratul arădean Mihai Fifor precizează că implementarea măsurilor inițiate și susținute de PSD în programul „Sprijin pentru România” continuă.

„În viziunea PSD, dezbaterea despre reforma fiscală în sensul asigurării echității fiscale între contribuabili, trebuie însoțite și de măsuri de stimulare a economiei, cum sunt în cazul de față schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri. 4 miliarde de lei este plafonul total al garanțiilor celor două programe. IMM PROD este menit să încurajeze si sa dezvolte activitățile productive românești; asigură 90% din garanțiile finanțării investițiilor necesare. Garant Construct susține proiectele de îmbunătățire a eficienței energetice și alinierea la obiectivele de mediu implementate de IMM-urile din domeniul construcțiilor și de unitățile administrativ-teritoriale, prin acordarea de garanții guvernamentale de maximum 90% din valoarea finanțărilor”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Foto: Arhivă

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.