Au fost APROBATE COTELE OBLIGATORII de refugiaţi: CÂȚI REVIN țării noastre!

Au fost APROBATE COTELE OBLIGATORII de refugiaţi: CÂȚI REVIN țării noastre!

Uniunea Europeană a aprobat marți, la reuniunea miniștrilor de interne și ai justiției, cu „o largă majoritate” cotele obligatorii de repartizare a refugiaților.

Cu toate că mai multe țări din Europa Centrală și de Est, printre care și România, care a fost reprezentată la Consiliul JAI de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, au votat împotriva cotelor, s-a stabilit repartizarea a 120.000 de refugiați între statele membre.

„Decizia de relocalizare a 120.000 de persoane (a fost) adoptată cu o largă majoritate de statele membre”, a anunțat președinția luxemburgheză a Consiliului UE pe Twitter.

Pe aceeași rețea de socializare, ministrul de interne ceh Milan Chovanec a precizat că Cehia, Slovacia, România și Ungaria au votat împotrivă, iar Finlanda s-a abținut.

Rămâne de văzut la sfârşitul întâlnirii ce alege să facă România: va accepta cotele obligatorii sau va suporta consecinţele.

Surse de la Berlin anunţau înaintea Consiliului că Germania va susţine propunerea ca ţările care nu acceptă să primească imigranţi în baza unor cote obligatorii să plătească 6.500 de euro pentru fiecare imigrant refuzat.

România ar urma să primească 6.351 de refugiaţi, asta în condiţiile în care ţara noastră a anunţat că nu poate găzdui mai mult de 1.700 de imigranţi.

Țara noastră a anunţat încă dinaintea primului Consiliu JAI, prin vocea preşedintelui Klaus Iohannis, că nu va accepta mai mulţi imigranţi decât are la acest moment capacitatea să adăpostească.

Marţi, prim-vicepremierul Gabriel Oprea a plecat la Bruxelles cu acelaşi mandat, anunţând că „România îşi manifesta solidaritatea cu privire la relocarea persoanelor aflate în nevoie de protecţie internaţională prin preluarea unui număr de 1.705 solicitanţi de azil din Italia şi Grecia, precum şi a încă 80 de persoane din afara Uniunii” (în total 1.785).

Între timp, ministrul a dat ordin să se instaleze tabere pentru refugiaţi în judeţul Timiş, la graniţa cu Serbia, pentru a preîntâmpina un eventual val de imigranţi care ar ajunge în ţara noastră după ce Ungaria a ridicat garduri la frontiere.

Foto: anongalactic.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.