Au fost depuse primele semnături din campania #FărăPenali spre atestare, la Primăria municipiului Arad

Au fost depuse primele semnături din campania #FărăPenali spre atestare, la Primăria municipiului Arad

USR Arad a depus astăzi la primăria municipiului Arad prima tranșă a listelor celor care au semnat pentru inițiativa de modificare a Constituției „Fără Penali în funcții publice”. În ultimele două zile au mai fost depuse dosare pentru atestarea semnăturilor la 75 de primării din județul Arad.

Legea privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni prevede procedura atestării de către primari a listelor, pentru a certifica faptul că semnatarii au domiciliul în respectiva unitate administrativ teritorială și au drept de vot. Majoritatea primăriilor au manifestat deschidere pentru a derula formalitățile cerute de lege, spun cei de la USR.

 „Un număr semnificativ de dosare și semnături au fost depuse în aceste zile în județul Arad. În municipiul Arad am depus o primă tranșă, alte semnături fiind procesate acum la București și urmează să fie depuse, pe măsură ce le primim, în cursul zilelor următoare. Doresc să mulțumesc în primul rând cetățenilor care au semnat, pentru opțiunea lor în favoarea unei clase politice curate, din care să plece persoanele certate cu legea. Mai doresc să mulțumesc primăriilor și angajaților care depun eforturi pentru atestarea listelor. Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor din USR și tuturor colaboratorilor implicați, care au depus eforturi consistente pentru a asigura procesarea semnăturilor conform prevederilor legii, a declarat Vlad Botoș, președinte USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.