Au fost realizate primele testele de calitate la noul pod peste râul Mureș

Au fost realizate primele testele de calitate la noul pod peste râul Mureș

Lucrările la noul pod peste râul Mureș sunt în grafic, anunță reprezentanții administrației locale.

Viceprimarului Lazăr Faur a efectuat, joi, o vizită pe șantier unde echipa contractată pentru realizarea acestui obiectiv lucrează într-un ritm susținut astfel încât podul să fie ridicat până în vara anului viitor.

„Am observat că infrastructura subterană este deja în mare parte realizată. Testele de calitate ale constructorilor au rezultate foarte bune. Avem încredere că lucrarea va fi de calitate respectând totodată și termenul prevăzut în contract. Pot să vă spun că până la finele acestui an vom vedea structura podului traversând cursul râului Mureș”, a detaliat viceprimarul Lazăr Faur. 

La începtul acestui an, Primăria Municipiului Arad și  SC PAB România SRL semnau contractul de lucrări pentru realizarea podului care va asigura legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare.

În valoare de peste 160 de milioane de lei, contractul prevede: construirea și modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, construirea unui pod peste Râul Mureș, în lungime de 295 m și o lățime de 23,5 m, amenajarea a două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 stații de transport public și construirea a altor 6 stații noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea unui număr de 20 de intersecții semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori și arbuști de-a lungul aliniamentelor stradale.

Lucrările au început în vara acestui an, cu un termen de execuție de 28 de luni.

Proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare” este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.