Au fost selectaţi tinerii români din Ungaria care vor studia, cu burse sau fără taxe, în România

Au fost selectaţi tinerii români din Ungaria care vor studia, cu burse sau fără taxe, în România

La sediul Consulatului General al României în Ungaria a avut loc, zilele trecute, preselecţia candidaţilor de origine română din ţara vecină în vederea obţinerii de burse de studiu în România.

În acest sens, la Gyula, s-a reunit o comisie inter-ministerială (foto) formată din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe a României, Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi Ministerului Educaţiei Naţionale, care a beneficiat de sprijinul consul general al României în ţara vecină, Florin Trandafir Vasiloni, şi a lui Răzvan Ciolca, consilier diplomatic la Ambasada României la Budapesta.

În anul universitar 2014/2015, Ministerului Educaţiei Naţionale a alocat pentru etnicii români din Ungaria 25 de locuri, 6 cu bursă şi 19 cu scutire de taxe şcolare pentru studii universitare de licenţă.

Astfel, un număr de 11 tineri români din Ungaria, care au îndeplinit cumulativ condiţiile de înscriere, au depus dosarele în vederea admiterii la diferite instituţii de învăţământ superior din România.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.