Au ÎNCEPUT lucrările! Unde vor fi duși arădenii infectați cu CORONAVIRUS (FOTO + VIDEO)

Au ÎNCEPUT lucrările! Unde vor fi duși arădenii infectați cu CORONAVIRUS (FOTO + VIDEO)

Consiliul Județean Arad a aprobat astăzi fondurile necesare amenajării şi dotării spitalului de campanie de la „Expo Arad Internaţional”.

CJA a alocat 4.907.000 de lei pentru amenajarea spitalului de campanie, inclusiv pentru achiziționarea unui Computer Tomograf. Se urmăreşte, astfel, izolarea cât mai eficientă a bolnavilor în contextul epidemiologic actual al infecției cu noul coronavirus, astfel încât pacienții infectați să nu se intersecteze cu pacienții și personalul medical care nu a fost contaminat.

De remarcat, că acesta este primul spital de campanie din România realizat de autorităţile locale pentru bolnavii de COVID-19.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al CJA care coordonează proiectul, alături Horea Timiş, directorul Direcției de Sănătate Publică, Gheorghe Domşa, care conduce grupul-suport pentru Spitalul Judeţean, dr. Cătălin Hreniuc, cel care va conduce spitalul, omul de afaceri Florin Deznan şi arhitectul Adrian Popa au vorbit la fața locului despre acest proiect într-o conferinţă de presă organizată la faţa locului.

„Astăzi, într-o ședință extraordinară, convocată de îndată, am transferat sume importante pentru dotarea Spitalului de campanie de la Expo Arad, pentru Direcția Copilului și pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, astfel încât să luptăm cât mai eficient împotriva coronavirusului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Mă bucur că proiectul de amenajare a spitalului de campanie este primit cu entuziasm de comunitatea arădeană – mediul de afaceri, societate civilă, toţi cetăţenii. Este un proiect care dă speranţă şi credinţa că vom învinge epidemia. Trebuie să fim pregătiţi şi să extindem capacitatea Aradului de a primi şi trata bolnavi de coronavirus. În doar câteva zile specialiştii au elaborat un proiect de amenajare a spaţiului pentru 240 de paturi. Sperăm ca în câteva zile să avem un spital de campanie funcţional”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Autorităţile şi voluntarii au vorbit despre mobilizarea importantă din ultimele zile, în care a fost realizat proiectul spitalului de campanie, în conformitate cu exigenţele legislaţiei în vigoare, precum și despre efortul făcut pentru obţinerea avizelor necesare. Cele 240 de paturi vor fi amplasate în cele două pavilioane, între ele va fi amenajat un depozit pentru medicamente şi un laborator de analize medicale. Spitalul va avea aparatura şi cadrele medicale pentru a putea funcţiona şi pentru a trata în condiţii bune pacienţii.


Potrivit CJA, sumele au fost repartizate după cum urmează:

Pentru dotarea spitalului de campanie:

– Containere simple – 10 buc.,  containere tip duș – 8 buc., containere tip toaletă – 4 buc. Suma totală, 590.000 de lei;

– Tunel Decontaminare – 57.000 de lei;

– Pult supraveghere – 2 buc., 14.000 de lei;

– Pardoseală Linoleum – 272.000 de lei.

Pentru dotarea Laboratorului de analize medicale:

– CT 128 slices + modul incinta container – 3.764.000 de lei.

– Extractor automat – 134.000 de lei;

– Termobloc cu agitare – 21.000 de lei;

– Hotă microbiologică cu flux laminar – 55.000 de lei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.