Au încercat să introducă ilegal în țară zeci de tone de panouri fotovoltaice

Au încercat să introducă ilegal în țară zeci de tone de panouri fotovoltaice

Autorităţile de control arădene nu au permis intrarea în ţară a zeci de tone de panouri fotovoltaice pe care trei șoferi au încercat să le introducă ilegal în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru trei mijloace de transport încărcate cu peste 45 tone de deșeuri, constând în panouri fotovoltaice.

„Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului. În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de către trei cetățeni români. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, panouri fotovoltaice, de la societăți comerciale din Italia pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 45.300 kg de deșeuri constând în panouri fotovoltaice, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliția de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.