Autoritățile anunță noi MĂSURI RESTRICTIVE în Arad

Autoritățile anunță noi MĂSURI RESTRICTIVE în Arad

Noi măsuri restrictive vor intra în vigoare ca urmare a creșterii alarmante a numărul de cazuri noi de coronavirus în județul Arad.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului (CJSU) Arad întrunit astăzi în ședință extraordinară a adoptat o nouă hotărâre în vederea prevenirii transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit noii hotărâri, se suspendă activitatea în Piața Obor din municipiul Arad, în zona de comercializare a produselor nonalimentare.

Într-o conferință de presă susținută după ședința CJSU, prefectul Aradului și directorul Direcției de Sănătate Publică Arad au făcut apel la administratorii sălilor de sport să permită accesul utilizatorilor în limita maximă admisă. În ceea ce privește magazinele alimentare, hipermarket-urile, supermarket-urile, magazinele de cartier, inclusiv magazinele situate în centrele comerciale, indiferent de produsele comercializate ori serviciile prestate, autoritățile au subliniat din nou importanța obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și a dezinfectării obligatorie a mâinilor, precum și obligația de a lua măsurile necesare pentru a preîntâmpina aglomerările în interiorul magazinelor, precum și la casele de marcat, astfel încât să se asigure circulația liberă între clienții așezați la rând și cei care se deplasează între standuri. În situația în care se constată că numărul clienților din interiorul unităților este prea mare, administratorii magazinelor au obligația de a limita accesul clienților în interior.

Prefectul Aradului a precizat că vor fi intesificate controalele, acestea având cu precădere rolul de a informa cetățenii în vederea prevenirii răspândirii virsului și nu acela de a aplica amenzi.

Hotărârea nr. 40 din 19 martie 2021:

Art.  1. (1) Administratorii sălilor de fitness și/sau aerobic de pe teritoriul județului Arad vor lua măsurile necesare astfel încât în aplicarea prevederilor Regulemantului privind condițiile necesar a fi respectate în vederea desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic, cuprins în Anexa 6 a Ordinului comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății pentru aprobarea regulamentului privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România, în vederea desfășurării activităților sportive în spații închise, respectiv desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic, cu numărul 1219 din 22.09.2020/1634 din 23.09.2020, să permită accesul utilizatorilor în limita maximă a 50% din capacitatea sălii, rezultată în urma raportului dintre suprafața sălii și distanța de siguranță stabilită prin actul normativ menționat.

 (2) Prevederea stabilită la art. 1, alin. (1) a prezentei Hotărâri se aplică pe durata menținerii unității administrativ-teritoriale pe raza căreia se află sala de fitness și/sau aerobic în situația ce determină încadrarea în coloana V a anexei la Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad cu numărul 35 din 12.03.2021, cu modificările și completările ulterioare;

Art.  2.  (1) Magazinele alimentare, hipermarketurile, supermarketurile, magazinele de cartier, inclusiv magazinele situate în centrele comerciale, indiferent de produsele comercializate ori serviciile prestate, în aplicarea prevederilor Ordinului comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, având numărul 874/81/2020, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a lua măsurile necesare pentru a preîntâmpina aglomerările în interiorul magazinelor, precum și la casele de marcat, astfel încât să se asigure circulația liberă între clienții așezați la rând și cei care se deplasează între standuri.

 (2) În situația în care se constată că numărul clienților din interiorul unităților prevăzute la alin. (1) este prea mare, administratorii magazinelor au obligația de a limita accesul clienților în interior.

Art. 3. (1) Se suspendă activitatea în Piața Obor din municipiul Arad (aparținând S.C. TOP S.A.), cu excepția zonei în care se comercializează produse agroalimentare, care își va desfășura activitatea în baza Ordinului comun al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, ministrului sănătății și ministrului muncii și protecției sociale privind desfășurarea activității piețelor agroalimentare, inclusiv a piețelor volante, pe perioada stării de alertă instituite pe teritoriul României, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având numărul 335/4225/2078/1730/2020, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Prevederea stabilită la art. 3, alin (1) din prezenta Hotărâre se aplică pe durata menținerii municipiului Arad în situația ce determină încadrarea în coloana V a anexei la Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad cu numărul 35 din 12.03.2021, cu modificările și completările ulterioare.  

Art. 4. Prezenta hotărâre se completează cu celelalte acte normative aflate în vigoare.

Art. 5. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituțiilor și autorităților publice cu responsabilități în această materie, precum și unităților administrativ-teritoriale.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.