Autoritățile au luat măsuri în urma sesizărilor trimise de USR Arad privind cantina Azoma, devenită un pericol public

Autoritățile au luat măsuri în urma sesizărilor trimise de USR Arad privind cantina Azoma, devenită un pericol public

Autoritățile au inițiat primele măsuri care să conducă la igienizarea clădirii fostei cantine a întreprinderii Azoma, din cartierul Sânnicolau Mic, în urma sesizărilor trimise de USR Arad.

La începutul lunii, echipa USR Arad care a igienizat locul de joacă aflat pe strada Frunzei, a constatat că în imediata vecinătate se află clădirea abandonată a fostei cantine Azoma, un real pericol. Subsolul clădirii este inundat și plin cu gunoaie, fiind o sursă de poluare olfactivă și de îmbolnăviri, în special în sezonul cald. În lipsa oricăror împrejmuiri, trecătorii au acces la clădire, unde pot să se accidenteze, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Din discuțiile purtate cu cetățenii a rezultat că problema este veche, de ani de zile și un real pericol, mai ales pentru copii. În consecință, cabinetul parlamentarului USR Sergiu Vlad a sesizat instituțiile competente, Garda de Mediu, Poliția Locală și Primăria Arad.

Din răspunsul furnizat de instituțiile sesizate, cărora le mulțumim pentru solicitudine, rezultă că au fost luate primele măsuri. Reprezentanții acestora s-au deplasat la fața locului, unde au identificat imobilul și au constatat că cele sesizate sunt reale. Ulterior, au fost făcute demersuri pentru identificarea proprietarului clădirii, o societate deținută de un cetățean italian, aflată în procedură de faliment. A fost impusă lichidatorului judiciar măsura salubrizării zonei afectate de depozitările ilegale de deșeuri, precum și de împiedicare a depozitării în continuare a deșeurilor. În perioada următoare vom urmări modul în care această societate respectă măsurile dispuse de Garda de Mediu. Îi rugăm pe cetățenii care locuiesc în vecinătate să ne aducă la cunoștință dacă, într-un termen rezonabil, acestea nu sunt aplicate. De asemenea, USR poate fi sesizat pentru orice situații similare, la telefon 0733 143 839, e-mail usr.arad@gmail.com sau la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etaj 4, declară Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.