Autoritățile demarează o evaluare a situației romilor

Autoritățile demarează o evaluare a situației romilor

Comisia Europeană a iniţiat un proiect prin care doreşte o evaluare a situaţiei romilor în cadrul UE, prin completarea unui chestionar.

Astfel, Comisia Europeană invită autorităţile naţionale, judeţene, locale regionale şi municipale, cât şi alte entităţi care doresc să se implice în acest fenomen, deopotrivă important şi sensibil.

Consiliul Judeţean Arad aderă la această propunere şi va iniţia consultări publice privind situaţia romilor din judeţul Arad, dar şi eventualele măsuri care trebuie luate pentru o integrare totală a romilor în contextul european.

Termenul avansat de Comisia Europeană este 25 octombrie 2017, iar acţiunea are ca scop final evaluarea cadrului UE pentru strategiile naţionale de integrare a romilor până în 2020.

Prin această iniţiativă, Comisia Europeană îşi propune să colecteze opiniile părţilor interesate cu privire la realizările şi provocările asociate celor 7 ani de punere în aplicare a Cadrului UE pentru strategiile naţionale de integrare a romilor, mai concret, opiniile legate de politica europeană şi naţională în domeniu, precum şi instrumentele juridice şi de finanţare care au fost mobilizate pentru combaterea discriminării şi promovarea integrării romilor.

Categoriile cărora li se va adresa chestionarul sunt următoarele:

  • organizaţiile care reprezintă autorităţile naţionale, locale, regionale şi municipale şi alte entităţi publice sau mixte,
  • punctele naţionale de contact pentru romi,
  • diferitele autorităţi administrative,
  • organizaţiile neguvernamentale europene (şi filialele lor), naţionale, regionale şi locale (rome şi pro-rome),
  • organizaţiile internaţionale, instituţiile active în domeniul integrării romilor din ţările UE şi din ţările candidate la aderare,
  • institutele de cercetare şi instituţiile din mediul academic,
  • organizaţiile care reprezintă biserici şi comunităţi religioase,
  • angajatori, întreprinderi, organisme şi asociaţii profesionale, dar şi cetăţeni care, în general, îşi manifesta interesul faţă de această politică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.