Autorităţile sunt în ALERTĂ! Ce se ÎNTÂMPLĂ (UPDATE)

Autorităţile sunt în ALERTĂ! Ce se ÎNTÂMPLĂ (UPDATE)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a activat în această dimineaţă Grupa Operativă, pe toată perioada în care judeţul nostru se află sub cod portocaliu hidrologic.

De asemenea, sâmbătă, Prefectura a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Autorităţile monitorizează situația hidrologică pe cursurile de apă ale râurilor Mureş şi Crişul Alb.

„Toate primăriile județului au fost informate despre situația hidro-meteorologică din perioada următoare, prin grija Centrului Operațional al ISU Arad, iar din ordinul Prefectului Județului Arad, Florentina Horgea, s-a instituit serviciul de permanență la toate primăriile județului, pe perioada avertizărilor meteorologice, respectiv hidrologice”, arată Instituţia Prefectului.

În acest context, au fost prealertate turele de serviciu din subunitățile ISU, pentru a acționa în timpul cel mai scurt la nevoie și au fost verificate toate materialele, accesoriile și motopompele pentru a interveni operativ.

La ordinul prefectului, pe perioada codului portocaliu hidrologic se vor raporta cotele pe cursurile de apă din două în două ore către Centrul Operațional al ISU Arad, prin grija Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, iar primăriile vor monitoriza situația din Unitățile Administrativ Teritoriale urmând să raporteze din patru în patru ore dacă apar probleme sau nu.

UPDATE/ Efective impresionante pregătite să intervină

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că, „în condițiile schimbării vremii, a accentuării precipitațiilor și a răcirii accentuate în aproape toate zonele țării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților”.

„Menționăm că astăzi, între orele 08.00 – 23.00, este în vigoare o atenționare de Cod galben pentru ploi, lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate zonele țării. De asemenea, până luni, 19.03.2018 la ora 12:00 este în vigoare avertizarea de Cod portocaliu pentru cursuri de râuri din județele: Arad, Alba, Bistriţa Năsăud, Bihor, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Sibiu și Satu Mare”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Foto: Arhiva

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.