Autoturisme căutate de autoritățile din Belgia și Italia, depistate la Nădlac

Autoturisme căutate de autoritățile din Belgia și Italia, depistate la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat două autoturisme marca Volkswagen, în valoare de 77.000 lei, căutate de autorităţile din Belgia și Italia.

În data de 15.08.2019, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul roman R.I., în vârstă de 50 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un autoturism marca Audi și o platformă, ambele înmatriculate în Germania. Acesta transporta pe platformă un autoturism marca  Volkswagen, model Golf 7, înmatriculat în Italia.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autoturismul aflat pe platformă figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că are calitatea de șofer și că a fost rugat de o cunoștință să transporte autoturismul, neștiind că acesta este căutat de autorități.

În data de 18.08.2019, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român F.D.,  în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Belgia.

La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat documentele de identitate și certificatul de înmatriculare pentru autoturismul în cauză. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Belgia, la data de 19.04.2019.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a fost rugat de patronul firmei la care lucrează să aducă mașina în România și că nu ştia că aceasta se află în atenția autorităților.

Autoturismele, în valoare de 58.000 lei, respectiv 19.000 lei au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor, în ambele cazuri poliţiştii de frontieră efectuând cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.