Avantajele hainelor din bumbac și de ce ar trebui să le purtați mai des

Avantajele hainelor din bumbac și de ce ar trebui să le purtați mai des

Lumea folosește bumbacul mai mult decât orice altă fibră naturală și este cultivată în primul rând și folosită pentru a face țesături. Alte părți ale plantei de bumbac sunt folosite în mod corespunzător și sunt utilizate în producția de alimente, materiale plastice și produse din hârtie, potrivit Consiliului Național al Bumbacului din America. Deoarece bumbacul este un produs natural și datorită modului în care este proiectat și fabricat în îmbrăcăminte, acesta are multe avantaje, cum ar fi capacitatea sa de a controla umezeala, de a izola, de a oferi confort și este, de asemenea, hipoalergenic, rezistent la intemperii și o țesătură durabilă.

Bumbacul este o țesătură naturală care este o alegere preferată de generații. De la tricouri simple la rochii elaborate, țesătura de bumbac umilă poate fi transformată în orice pentru a crea ansamblul perfect. Rasa umană a găsit plăcerea de a purta bumbac încă din anul 5000 î.Hr. Chiar și în lumea modernă, cu o gamă largă de fibre sintetice, bumbacul este cea mai utilizată fibră naturală din întreaga lume.

Controlul umidității

Țesătura de bumbac este respirabilă și ține umezeala departe de corp și este absorbantă și îndepărtează lichidul de pe piele, ca un prosop, conform Cotton Incorporated. Bumbacul vă permite să rămâneți confortabil în timp ce faceți mișcare, împiedicând umezeala să se acumuleze între piele și îmbrăcăminte. Forumul internațional pentru promovarea bumbacului afirmă că bumbacul poate lua până la o cincime din greutatea sa în apă, înainte de a se simți umed.

Este materialul perfect pentru a purta antrenament, deoarece bumbacul absoarbe transpirația. Chiar și atunci când faceți sport, țesătura de bumbac vă va ține departe de capcana sudorii cu proprietățile sale de absorbție a umezelii.

Izolație

Îmbrăcămintea din bumbac protejează împotriva căldurii în timpul verii și a frigului în timpul iernii, oferind izolație termică, deoarece țesătura din bumbac captează aerul între fibrele țesăturii. Fibrele de bumbac din îmbrăcăminte țin țesătura departe de piele, permițând în continuare să fie prins mai mult aer între piele și țesătură, ceea ce ajută la izolație și confort.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale țesăturii de bumbac este că este respirabil. De aceea, cearșafurile de bumbac sunt cea mai preferată formă de material de așternut. Când purtați bumbac, pielea dvs. va respira confortabil și vă poate menține răcoros în timpul vremii fierbinți.

Hipoalergenic

Țesătura de bumbac rareori provoacă reacții alergice, iar purtarea de bumbac este adesea recomandată celor cu alergii cutanate, notează Cotton Incorporated. Deoarece bumbacul este hipoalergenic și nu irită pielea, este utilizat în produse medicale, cum ar fi bandaje și tifon, și este țesătura de alegere atunci când vine vorba de îmbrăcămintea pentru bebeluși.

Rezistent la intemperii

Țesăturile din bumbac pot fi fabricate cu ușurință în articole de îmbrăcăminte rezistente la intemperii prin construcția și finisarea țesăturii. De exemplu, bumbacul poate fi transformat într-o țesătură strânsă și densă, cu un finisaj rezistent la intemperii, pentru a face îmbrăcăminte rezistentă la intemperii, dar țesătura din bumbac își păstrează confortul și respirabilitatea.

Spre deosebire de alte fibre care necesită o manipulare delicată, bumbacul este întotdeauna disponibil pentru cei care sunt aspru cu hainele lor. Vă puteți murdări hainele din bumbac și o simplă spălare este tot ce este necesar pentru a îndepărta petele. Țesătura puternică vă va face rochia preferată să reziste pentru mult mai mult timp. În funcție de calitatea țesăturii, culoarea nu se estompează, iar rochia dvs. va arăta ca nouă chiar și după câteva spălări.

Confort

Îmbrăcămintea din bumbac este moale și se întinde ușor, făcându-l o țesătură confortabilă de purtat. Datorită moliciunii și confortului, este adesea folosit în lenjerie intimă și la tricouri de dama sau barbatesti, potrivit Forumului internațional pentru promovarea bumbacului.

Durabilitate

Bumbacul are o rezistență ridicată la întindere, ceea ce îl face puternic, durabil și mai puțin probabil să se rupă sau să rupă. Este cu 30% mai puternic atunci când este ud, rezistând la multe spălări în apă fierbinte.

Versatilitate

Puteți alege țesătură de bumbac pe care să o purtați pentru aproape orice ocazie. Fie că doriți o ținută de lucru sau îmbrăcăminte sport, puteți găsi țesături de bumbac utilizate în fiecare piesă vestimentară. O îmbrăcăminte superbă de seară vă va fi ușoară atunci când este fabricată din țesătură de bumbac. În funcție de designul țesăturii tricotate sau țesute, bumbacul este utilizat la fabricarea materialelor de cambray, velur, velur și dantelă.

Nu reține mirosuri

Țesăturile pe bază de ulei nu absorb transpirația și, prin urmare, rochia dvs. din poliester va reține mirosul neplăcut. Bumbacul, pe de altă parte, nu reține mirosul și este o alegere ideală pentru cei cu pielea sensibilă. Puteți economisi câteva călătorii la mașină de spălat, deoarece puteți purta mai mult bumbac și îl puteți spăla mai puțin. Orice șansă de a nu spăla rufele este minunată și puteți economisi energie, apă și timp purtând mai mult bumbac.

Întreținere redusă

Bumbacul este un material natural care necesită puțină îngrijire. Tot ce trebuie să faceți pentru a spăla petele este să folosiți un produs de îndepărtare a petelor adecvat și să lăsați restul la mașina de spălat. Cu excepția cazului în care se specifică altfel, țesătura din bumbac nu necesită curățare uscată și puteți pur și simplu atârna hainele să se usuce.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.