Avertisment CRUNT: Vom ajunge la STAREA de URGENȚĂ! Sistemul medical riscă să intre în COLAPS

Avertisment CRUNT: Vom ajunge la STAREA de URGENȚĂ! Sistemul medical riscă să intre în COLAPS

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus va continua să crească, România va ajunge din nou la starea de urgență.

„Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania”, a avertizat ministrul.

Potrivit acestuia, în momentul actual „avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în aceste patru luni luni și avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, lucruri care favorizează răspândirea virusului.

„Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

La rândul său, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că situaţia nu este sub control și că sistemul medical riscă să intre în colaps dacă numărul cazurilor va continua să crească.

Citește și:

EXCLUSIV/ Se instituie CARANTINA în județul Arad! Ce localități sunt vizate

Foto: Arhiva

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.