AVERTISMENT de la Cancelaria Prim Ministrului: Starea de URGENȚĂ s-ar putea PRELUNGI și după 15 mai. „Situația este în continuare riscantă”

AVERTISMENT de la Cancelaria Prim Ministrului: Starea de URGENȚĂ s-ar putea PRELUNGI și după 15 mai. „Situația este în continuare riscantă”

Ionel Danca, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a decarat la un post TV că există posibilitarea prelungirii stării de urgență.

„Există toate scenariile pe masă. Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă, există scenariul modificării acestei situaţii şi declarării stării de alertă care să permită autorităţilor adoptarea unor măsuri restrictive în continuare, de o amploare mai mică, aşa cum există posibilitatea renunţării la situaţia de urgenţă şi de a derula o campanie de informare amplă la nivelul populaţiei astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităţilor să fie în continuare unul foarte ridicat”, a declarat Ionel Dancă.

Potrivit acestuia, „situaţia rămâne în continuare riscantă”.

Dancă a vorbit și despre „răbdarea românilor care s-a dovedit una generoasă în raport cu recomandările autorităţilor”, spunând că deciziile nu pot fi luate în funcție de aceasta: „Sigur că această răbdare are şi ea limitele ei. Am încercat în ultima perioadă să enunţăm diverse scenarii pentru a da o speranţă românilor că situaţia va putea fi depăşită în curând şi vom putea gradual să revenim la un ritm de viaţă normal. Dar acest lucru depinde nu neapărat de autorităţi, cât de evoluţia infecţiilor, ori în ultimele zile vedem că, în ciuda tuturor recomandărilor, poate şi pe fondul unei relaxări anticipate, grăbite, a populaţiei, au apărut noi cazuri şi noi focare. De aceea trebuie să fim în continuare vigilenţi. Din păcate, nu putem să ne grăbim numai din  perspectiva răbdării populaţiei să ne grăbim să adoptăm măsuri care ne-ar putea întoarce în situaţia de a pierde de sub control gestiunea acestui fenomen”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.