AVERTISMENT de la medici pentru Papa Francisc. OBICEIUL care îi pune în pericol sănătatea!

AVERTISMENT de la medici pentru Papa Francisc. OBICEIUL care îi pune în pericol sănătatea!

Papa Francisc, care mai are un singur plămân funcţional, are o sarcină deloc uşoară la Vatican. Acesta nu îşi ia niciodată vacanţă, trebuie să răspundă nenumăratelor cereri şi, mai mult, a pornit o amplă reformă asupra instituţiilor financiare ale Vaticanului.

La cei 78 de ani ai săi, Suveranul Pontif călătoreşte foarte mult, momentele sale de respiro fiind foarte puține. Acesta s-a întâlnit până acum cu tot felul de oameni: de la capul Mafiei din Calabria până la copii bolnavi şi defavorizaţi. A ajuns în Brazilia, Israel, Iordania, Albania şi Turcia, iar la finalul acestui an are programată o vizită în Statele Unite.

Recent, Suveranul Pontif a fost avertizat de medicii de la Vatican să mănânce mai puţine paste, după ce a luat considerabil în greutate, lucru care s-a remarcat și în timpul apariţiilor publice din ultimele luni.

Medicii au pus kilogramele în plus pe seama lipsei de exerciţii fizice şi prea multor spaghete şi ravioli pe care acesta le consumă, scrie The Telegraph.

Specialiştii de la Vatican au declarat pentru agenţia Ansa că Papa are nevoie de un regim alimentar mai „disciplinat”, pentru a face faţă stresului şi tensiunii la care este supus de când a fost ales liderul celor 1,2 miliarde de catolici din întreaga lume. Medicii i-au recomandat să nu mănânce paste mai des de două ori pe săptămână.

Aceștia vor să fie siguri că starea sa de sănătate este bună, mai ales în condiţiile în care Papa Francisc a spus recent că simte că nu va sta mult la Vatican, din cauza vârstei înaintate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.