AVERTISMENT de la meteorologi: Temperaturi EXTREME și VIJELII PUTERNICE

AVERTISMENT de la meteorologi: Temperaturi EXTREME și VIJELII PUTERNICE

Meteorologii au anunțat, zilele acestea, cod galben de căldură și disconfort termic accentuat în aproape toată țara, după care vor urma vijelii puternice.

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde astăzi cea mai mare parte a țării iar marți, 17 august, va persista în regiunile sudice, centrale și estice. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 38 de grade.

Astăzi, valul de căldură se intensifică şi se extinde în toate regiunile. Temperaturile vor urca la 38 – 39 de grade în Banat, sudul Crișanei şi vestul Olteniei. În restul regiunilor vor fi maxime de 34 – 36 de grade. Disconfortul termic va atinge pragul critic de 80 de unităţi în aproape toate regiunile. Mâine, valul de căldura va persista în regiunile sudice, centrale şi estice, în vest şi NV vom vorbi de pătrunderea unui front atmosferic rece, care va determina răcirea vremii – vijelii puternice, intensificări ale vântului, averse locale şi descărcări electrice. Aceste manifestări ar putea fi severe în anumite regiuni. La mijlicul săptămânii, vom vorbi despre un reg termic plăcut în cea mai mare parte din ţară, cu temperaturi de 33 de grade cel mult, a declarat meteorologul Mihai Huștiu la Realitatea PLUS.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.