AVERTISMENT meteo: Ploi TORENȚIALE, vijelii și GRINDINĂ

AVERTISMENT meteo: Ploi TORENȚIALE, vijelii și GRINDINĂ

 Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că în cursul următoarelor zile urmează intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică precum furtuni însoțite de descărcări electrice și chiar și grindină. 

În cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

De asemenea, potrivit ANM, în zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp, avertizează cei de la ANM.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.