AVERTISMENT OFICIAL: Precauțiile TREBUIE MENȚINUTE! „Nu suntem într-o scădere” a cazurilor de CORONAVIRUS

AVERTISMENT OFICIAL: Precauțiile TREBUIE MENȚINUTE! „Nu suntem într-o scădere” a cazurilor de CORONAVIRUS

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a avertizat sâmbătă că precauţiile trebuie să existe în continuare pentru că „nu suntem într-o scădere” a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

„Precauţiile trebuie să existe în continuare pentru că vorbim de o posibilă relaxare după 15 mai. Până pe 15 mai prefer să discutăm de aceste măsuri de precauţie. Suntem încă pe acel platou, nu suntem într-o scădere, suntem într-o reglare a numărului de cazuri constante pe zile, astăzi (sâmbătă, 9 mai – n.r.) avem 15.100 de infectaţi, avem 6.900 de vindecaţi, avem 245 de cazuri în terapie intensivă, 320 de cazuri noi”, a declarat ministrul.

Acesta a făcut un apel cât se poate de serios către populație: „Rog la respectarea acelei distanţări sociale, la izolarea voluntară, până la expirarea termenului în care suntem în stare de urgenţă rămânem în acel registru”.

De remarcat, că zilele trecute Centrului European de Prevenţia şi Controlul Bolilor  a avertizat mai multe state, între care și România, că nu au atins vârful epidemiei și că riscă să se relaxeze prea repede.

Foto: Pixabay

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.