AVERTISMENT ŞOCANT al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: REVIN BOLILE de acum 40 de ani!!!

AVERTISMENT ŞOCANT al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: REVIN BOLILE de acum 40 de ani!!!

Victor Olsavszky, reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat vineri, la Bucureşti, că încălzirea globală face ca boli dispărute cu peste 30 – 40 de ani în urmă să revină în Europa. În plus, boli întâlnite în trecut numai la tropice au apărut acum şi în bazinul mediteranean.

„Ţineţi garda sus, există schimbări climatice care pot afecta atât ciclul de viaţă al vectorilor, cât şi răspândirea lor”, a spus Victor Olsavszky la Bucureşti.

„În regiunea europeană avem trei categorii de vectori care transmit anumite boli, multe din import, odată datorate ţânţarilor: febra Dengue, Chikungunya, malaria şi febra West Nile. Apoi sunt boli datorate muştelor flebotome, celebri tăuni, leishmanioza din import, şi căpuşelor – boala Lyme, encefalita de căpuşe, febra hemoragică. Impactul este unul important pentru că observăm o creştere a acestor cazuri în ultimii ani, iar aceasta se datorează încălzirii globale, schimbărilor climatice. Cu alte cuvinte regăsim o serie de vectori cu care nu ne-am întâlnit în ultimii ani. În România au apărut ţânţari care nu existau. În Italia, Chikungunya a fost descoperită după ce dispăruse de mai bine de 30 – 40 de ani. A reapărut acestă boală. Acesta a fost un prim semnal că aceşti vectori migrează datorită schimbărilor climatice, încălzirii globale. Ceea ce întâlneam numai la tropice începem să întâlnim şi în bazinul mediteranean şi ceva mai sus spre paralela 45”, a declarat reprezentantul OMS.

De remarcat, că deşi România nu se află într-o zonă geografică în care incidenţa bolilor transmise prin vectori să fie ridicată, anumite boli transmise prin vectori au început să fie identificate şi în ţara noastră.

„Malaria, febra Dengue şi febra galbenă reprezintă cazuri de import în Uniunea Europeană, însă probleme medicale precum infecţia cu virusul West Nile, febra Chikungunya şi boala Lyme apar în fiecare an în Europa, inclusiv în România”, a declarat, la rândul său, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

  1. urmeaza ciuma dar nu cea bubonica ci ciuma rosie cu Ponta si cu PSD. si cu ungurii. scapa cine poate!

    Raspunde
  2. scapa ma-ta! ciuma e portocalie cu galben nu rosie! huooo prostule!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.