AVERTISMENTUL ÎNFRICOŞĂTOR al oamenilor de ştiinţă: Pământul, în pragul unei noi EXTINCŢII ÎN MASĂ!

AVERTISMENTUL ÎNFRICOŞĂTOR al oamenilor de ştiinţă: Pământul, în pragul unei noi EXTINCŢII ÎN MASĂ!

Pământul se va confrunta, în viitorul apropiat, cu o nouă extincţie în masă, de tipul celor care au mai avut loc în istorie şi au dus la dispariţia celor mai multe dintre speciile existente până atunci pe planetă. Dispariţia dinozaurilor a fost ultima de o asemenea anvergură, dar oamenii de ştiinţă cred că ne îndreptăm către o a şasea extincţie în masă, potrivit Business Insider.

Biodiversitatea actuală a planetei, rezultatul unei evoluţii bazate pe „încercare şi eroare” cu durata de 3,5 miliarde de ani, este cea mai avansată din istoria vieţii, dar cercetătorii au constatat că, în prezent, se confruntă cu un punct critic, ce semnalează faptul că a şasea extincţie în masă din istoria planetei a început deja.

Conform cercetătorilor, se estimează că, în rândul nevertebratelor, între 16 şi 33% dintre specii sunt ameninţate sau puse în pericol la nivel global. De vină este şi faptul că populaţia umană s-a dublat în ultimii 35 de ani, perioadă în care numărul speciilor de nevertebrate – cum ar fi cărăbuşii, fluturii, păianjenii şi viermii – a scăzut cu 45%.

Sursa: Realitatea TV

  1. De vina nu sunt toti oamenii, ci doar cei ce-i conduc si mai ales cei ce-i sustin pe cei ce conduc.

    Raspunde
  2. De vina nu este inmultirea oamenilor ci doar cei ce conduc oamenii in sistemul actual si mai ales cei ce-i sustin pe cei ce conduc.

    Raspunde
  3. o sa muriiiiiiiiiiiiim!

    Raspunde
  4. Mika, tu si preoții ce mai aveți gânduri întunecate! Poate ai fost tu făcută din pământ sau pe pământ….eu unu nu! 😉

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.