AVERTISMENTUL lui Iohannis: „Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență!”

AVERTISMENTUL lui Iohannis: „Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență!”

Președintele Klaus Iohannis a făcut apel la populația României să respecte în continuare regulile de protecție și distanțare fizică, chiar dacă țara noastră iese din starea de urgență și intră în stare de alertă.

Președintele a atras atenția că numărul celor depistați pozitiv este doar într-o scădere ușoară, epidemia nefiind depășită.

De aceea, responsabilitatea cetățenilor trebuie să fie mare și în starea de alertă, care intră în vigoare după încheierea stării de urgență.

„Intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi și responsabilități suplimentare pentru toți cei care își vor relua, într-o formă sau alta, activitatea. Distanțarea socială, munca de acasă acolo unde este posibil, respectarea tuturor normelor de igienă, purtatul măștii de protecție sunt esențiale pentru a putea controla și în continuare epidemia. Fără aceste măsuri și reguli, fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi, lucrurile pot ușor degenera. Și vreau să fiu foarte clar: Dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență! Să nu compromitem, așadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii!”, a declarat, între altele, Klaus Iohannis.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.