AVERTISMENTUL Rusiei pentru Republica Moldova, după semnarea acordului de asociere cu UE

AVERTISMENTUL Rusiei pentru Republica Moldova, după semnarea acordului de asociere cu UE

Grigori Karasin, adjunctul ministrului rus de Externe, a avertizat că semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE va afecta în mod „inevitabil” relaţiile cu Rusia. Afirmaţiile au fost făcute înainte ca acesta să plece într-o vizită la Chişinău şi Tiraspol, potrivit agenţiei Itar-Tass.

„Noi considerăm decizia părţii moldovene drept o decizie suverană, care are efecte pe termen lung. Dar, fără îndoială, acest pas va afecta relaţiile noastre cu Moldova iar Moldova este pentru noi un partener apropiat şi important, un lucru valabil în toate sferele – politică, economică, culturală, spirituală”, a declarat Grigori Karasin.

Oficialii ministerelor economiei ruse şi moldovene se întâlnesc astăzi şi mâine, la Chişinău, pentru a discuta despre o posibilă „neutralizare a consecinţelor negative” ale asocierii Republicii Moldova cu UE.

Un alt subiect de discuţie este dat de situaţia din Ucraina. „Desigur, cel mai important şi sensibil subiect atât pentru Moldova, cât şi pentru Transnistria este Ucraina (…) Toate acestea se întâmplă în directa vecinătate şi influenţează atmosfera politică, motiv pentru care vor fi discutate aceste probleme politice”, a anunţat Grigori Karasin.

Sursa: Realitatea TV
Foto: rferl.org/AFP

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.