Avertismentul TERIFIANT se REPETĂ: „Rusia ar putea ataca o ţară NATO din estul Europei”! VIZATĂ ar putea fi ROMÂNIA!

Avertismentul TERIFIANT se REPETĂ: „Rusia ar putea ataca o ţară NATO din estul Europei”! VIZATĂ ar putea fi ROMÂNIA!

La puţin timp după precedentul avertisment, oficialii NATO avertizează din nou asupra pericolului declanşării unui război de către Rusia. Astfel, Adrian Bradshaw, comandantul adjunct al forţelor aliate din Europa, a declarat că Moscova ar putea ataca un stat membru al NATO din estul continentului.

Bradshaw nu a precizat despre ce ţară este vorba, dar susţine că acest lucru ar putea duce chiar la apariţia unui conflict nuclear.

Anunţul a fost făcut la Institutul Royal United Services din Londra, unde adjunctul comandantului forţelor NATO din Europa a pledat pentru adaptarea Alianţei în sensul contracarării tacticilor militare de tip „hibrid” – o combinaţie de tehnici de război convenţionale, de gherilă urbană şi cibernetice – folosite în prezent în estul Ucrainei, dar a avertizat şi asupra riscului unei invazii militare.

„Rusia ar putea crede că forţele convenţionale de amploare pe care a demonstrat că le poate genera în scurt timp – aşa cum am observat cu anexarea Crimeei – pot fi utilizate în viitor nu doar pentru intimidare şi presiuni, dar şi pentru ocuparea unor teritorii NATO”, a atras atenţia Adrian Bradshaw, citat de Financial Times.

De remarcat, că la începutul anului 2013, Rusia a organizat exerciţiul militar Zapad (Vest), care a simulat mobilizarea rapidă a 25.000 de militari în Belarus şi în encalva Kaliningrad pentru un conflict cu un stat NATO. Un exerciţiu similar organizat la sfârşitul anului 2013 a implicat 160.000 de militari ruşi. Spre exemplu, armata rusă ar putea invada rapid regiunea majoritar rusă estonă Narva, înainte ca NATO să aibă timp să riposteze.

„O astfel de situaţie ar genera un conflict strategic. Oricât de improbabilă ni s-ar părea acum o astfel de ipoteză, este vorba de o ameninţare existenţială evidentă la adresa NATO”, a explicat Adrian Bradshaw, sugerând că s-ar putea ajunge la o confruntare cu arme nucleare.

Declaraţia sa vine la o zi după ce preşedintele Vladimir Putin susţinea că Rusia este superioară oricărei ţări din punct de vedere militar şi avertiza că va răspunde pe măsură oricăror presiuni. Afirmaţia a fost comentată, la Digi24, şi de fostul şef al statului major al Armatei, Constantin Degeratu, care crede că vizată de ameninţare ar putea fi și România.

  1. Rusia cancerul umanitatii preseaza si exploateaza tarii care isi doresc libertatea de sub jugul stalinist putinist

    Raspunde
  2. As vrea sa stiu daca ne vor chema pe toti chiar daca nu suntem in tara

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.