Avion PRĂBUȘIT în sudul Rusiei! Sunt peste 60 de morți! MOMENTUL, surprins de camere!

Avion PRĂBUȘIT în sudul Rusiei! Sunt peste 60 de morți! MOMENTUL, surprins de camere!

Un avion Boeing 737, care zbura pe ruta Dubai-Rusia, s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţa, pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei. Toţi cei 61 de oameni care se aflau la bordul avionului au murit.

Din primele informaţii, aparatul de zbor care aparţinea companiei aeriene Flydubai s-a prăbuşit la a doua tentativă de aterizare, în condiţii de vizibilitate redusă. Aeronava s-a izbit de sol, la câteva sute de metri înafara pistei. Un incendiu uriaş a izbucnit în urma impactului.

Aeronava venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi avea la bord 55 de pasageri – care se întorceau din concediu – şi şase membri ai echipajului. Autorităţile ruse au anunţat că nu există supravieţuitori.

Flydubai a confirmat faptul că zborul FZ981 transporta 55 de pasageri de 4 naționalități diferite. Niciun român nu se afla la bordul avionului. În avion se aflau 44 de ruși, 8 ucraineni, 2 indieni și 1 uzbekistanez.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, la bord a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Piloţii ar fi renunţat la încercarea iniţială de a ateriza, zburând circa două ore în jurul aeroportului pentru a consuma combustibilul.

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, sâmbătă, că în prezent ajutorul acordat rudelor celor decedaţi în accidentul avionului flydubai de sâmbătă dimineaţa, 19 martie, reprezintă o prioritate, relatează agenţiile ruse de ştiri preluate de Reuters, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Şeful statului a declarat că acum prioritatea este asistenţa acordată familiilor şi apropiaţilor celor care şi-au pierdut viaţa”, a declarat Peskov.

Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusă şi vântul bătea puternic în zona aeroportului din Rostov-pe-Don.

160319202844-rostov-on-don-crash-debris-exlarge-169

Russian Emergency Situations Ministry employees and police officers are seen as they take a car to drive to the area of a plane crash at the Rostov-on-Don airport, about 950 kilometers (600 miles) south of Moscow, Russia Saturday, March 19, 2016. An airliner with 61 people aboard coming from Dubai crashed early Saturday while landing in the southern Russian city of Rostov-on-Don, Russia’s Emergencies Ministry said. (AP Photo)

Crash-AP3-1 ambulances-rostov-on-don-airport-afp_650x400_71458367525

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.