B-TON pregăteşte un CONCERT ANIVERSAR, cu ocazia „majoratului” (FOTO)

B-TON pregăteşte un CONCERT ANIVERSAR, cu ocazia „majoratului” (FOTO)

Apreciată ca fiind una dintre cele mai bune formaţii live de la noi din ţară, B-TON se înfiinţează la Arad în anul 2000, prin reinventarea muzicii Slammer, inspirându-se din repertoriul pe care membrii l-au ascultat acasă, în copilărie, din acordurile multor trupe recunoscute pe plan mondial.

La începutul anului 2005 se finalizează albumul de debut „Văduva albă”, care apare la Rebel Music în cursul lunii aprilie. Înregistrările au avut loc la studioul VDV Music, cu Adrian Despot la butoane (care semnează şi producţia muzicală).

Muzica B-TON merge pe mai multe coordonate, având la bază energia şi interpretarea punk rock, condimentată frecvent cu elemente de metal („Imaginează-ţi, o lume fără noi, Ce plictiseală, fără tărăboi”- piesa Imaginează-ţi). Mesajul socio-cultural pledează pentru toleranţă („Niciodata nu-şi dau seama, că e fum de Marijuana” – piesa 981) şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă („Fac ce vreau, Nu fac rău la nimeni” – piesa Fak).

Fluiditatea caracterizează şi componenţa trupei, care de la cea originală de trio, a trecut prin multe schimbări, în timp revenind la formula de debut. Constanta grupului este vocal – chitaristul Fly, care este şi membru fondator. Mai apoi, Radu Sebastian Sîrbuț se alătură trupei şi dă un refresh atât în atitudinea trupei, cât şi în interpretarea pieselor deja bine cunoscute. La tobe, Dan Lucian Savu condimentează totul cu ritmuri care îl definesc şi care deja caracterizează sound-ul formaţiei. Împreună, cei trei formează nucleul a ceea ce înseamnă B-TON!

„Vă aşteptăm la o doză de adrenalină pură, la următorul concert care este totodată aniversar cât şi nou pentru evoluţia trupei, care cu această ocazie, la celebrarea a 18 ani de activitate, va pune pe vinyl şi DVD acest concert aniversar! Vrem să faci şi tu parte din poveste, să ne mândrim peste timp cu aceste good-vibe-uri, care se vor transforma din sfaturi bune în amintiri frumoase! 17 Martie 2018 Club Reflektor, Timişoara. Toată lumea e Beton!”, transmit componenţii trupei.

Facebook: @B.tonArad
YouTube: FlyBton

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.