BAC 2016: Camere de supraveghere VGA, elevi cu telefoane mobile asupra lor, bănci cu pupitru închis și note ridicate de la 6 la 9

BAC 2016: Camere de supraveghere VGA, elevi cu telefoane mobile asupra lor, bănci cu pupitru închis și note ridicate de la 6 la 9

La examenul de Bacalaureat desfășurat la Arad, organizatorii au folosit camerele VGA de la laptop-uri iar băncile au avut pupitru închis, unde candidații puteau strecura cu ușurință diverse surse de inspirație.

„Am avut telefonul asupra mea. Am trecut ușor de supraveghetori, am declarat că am doar buletinul și mi-a fost permis să intru în sală“, a declarat un candidat la Bacalaureat.

„Camera VGA de la laptop din sala mea avea o claritate vagă, doi elevi din ultima bancă fiind scutiți de supraveghere. Băncile aveau pupitru închis iar eu puteam să strecor o copiuță cu ușurință, dar nu am știut că se va întâmpla asta“, a declarat un alt candidat la sesiunea din august a Bacalaureatului.

„Anul trecut eram supravegheat de două camere, una din față, una din spate, dar acum doar de o cameră de la laptop, gen anii 80“, a mai precizat un candidat.

În sesiunea din iulie a Evaluării Naționale, arădenii au rămas surprinși după ce, la contestații, notele au crescut cu peste 30 de puncte, de exemplu de la 6 la 9.

Încălcarea regulamentului este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii care încearcă să fraudeze sunt eliminaţi.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.