Bâlbele lui Tudorel şi calculele lui Klaus, sau justiţia unora împotriva justiţiei altora

Bâlbele lui Tudorel şi calculele lui Klaus, sau justiţia unora împotriva justiţiei altora

După bâlbele de aseară ale ministrului Tudorel Toader, care a cerut, aşa cum a ştiut şi putut el, revocarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, la rampă a ieşit preşedintele Klaus Iohannis.

Aflat în cădere liberă în rândurile simpatizanţilor săi după ce a desemnat-o premier pe Viorica Dăncilă (fără să crâcnească, la propunerea PSD), preşedintele Klaus Iohannis încearcă să recupereze terenul pierdut. Acesta şi-a reiterat sprijinul faţă de Laura Codruţa Kovesi, cerând o analiză aprofundată din partea departamentelor de specialitate ale Administraţiei Prezidenţiale.

„Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate. În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare”, se arată, între altele, într-un comunicat de presă al Preşedinţiei României.

Rămâne de văzut, deci, ce decizie va lua Iohannis după. Adică, după „analiza aprofundată” a raportului care, suntem convinşi, e mai coerent (poate nu şi mai limpede!) decât prezentarea ministrului Tudorel.

În ceea ce ce-l priveşte pe preşedinte, totul e calcul: Ce are de pierdut şi ce are de câştigat, el aflându-se deja în „campanie electorală”.

În ceea ce ne priveşte pe noi, românii de rând, lucrurile sunt mai simple: Asistăm, din postura de victime, la o luptă fără menajamente între justiţia unora şi justiţia altora…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.