O BALERINĂ ROMÂNCĂ a murit la numai 17 ani din cauza unei PILULE CONTRACEPTIVE

O BALERINĂ ROMÂNCĂ a murit la numai 17 ani din cauza unei PILULE CONTRACEPTIVE

O frumoasă fată de numai 17 ani, care avea un viitor strălucit în față, și-a pierdut viața din cauza banalei pilule contraceptive.

Maria Santa a plecat din Cluj-Napoca pentru a-și urma visul de a deveni o mare balerină. Ea a câștigat anul trecut o bursă de studii la prestigioasa Northern Ballet School din Manchester, Anglia.

Fata a început să se plângă de dureri puternice de cap și a fost de patru ori la medic, însă a primit doar niște antibiotice și a fost trimisă acasă.

Tânăra nu mai putea sta în picioare și nici vorbi, iar nu după mult timp prietenul ei a chemat ambulanța după ce a găsit-o zăcând inconștientă pe jos, în apartamentul unde locuiau. Ea a fost internată la Salford Royal Hospital, însă a murit după două zile.

Medicii i-au descoperit cheaguri de sânge în creier, care cel mai probabil au fost cauzate de pilula contraceptivă. Maria era foarte tânără, sportivă și nu avea alte probleme de sănătate. Singurul factor care ar fi putut să-i cauzeze decesul a fost pastila, susțin doctorii.

Asemenea cazuri sunt foarte rare, medicul fetei declarând că a mai întâlnit doar trei astfel de situații în nouă ani. Ce a mai putut contribui la această tragedie a fost deshidratarea, malnutriția și o predispoziție genetică.

Sursa: metro.co.uk

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.