Banca Mondială consideră Aradul un oraș-magnet pentru investitori

Banca Mondială consideră Aradul un oraș-magnet pentru investitori

Banca Mondială a întocmit raportul „Oraşe-magnet, migraţie şi navetism în Romania”, document care vorbeşte despre regiunile care au înregistrat cel mai rapid ritm de creştere în perioada 2002-2015.

„În ultimii ani, Aradul s-a remarcat printre oraşele reşedinţă de judeţ  din România care nu numai că s-au înscris pe o traiectorie de creştere economică accelerată, dar mai mult decât atât a înregistrat rezultate care la unele capitole a surclasat până şi capitala. Spre exemplu, între 2011 şi 2015 rata de creştere economică a Aradului (8,19%) a fost  dublă faţă de cea înregistrată de Bucureşti”, informează Biroul de Presă al Primăriei municipiului Arad într-un comunicat.

Potrivit Raportului Băncii Mondiale performanţa Aradului „poate fi atribuită atât unui set de aspecte inerente (de exemplu proximitatea faţă de Occident), cât şi a unor investiţii conştiente (administraţia locală puternică, dezvoltarea infrastructurii metropolitane, investiţii în parcuri de afaceri)”.

Şi producţia companiilor înregistrate în Arad a crescut într-un ritm accelerat, susțin reprezentanții municipalității. Acelaşi document elaborat de Banca Mondială vorbeşte despre un clasament întocmit în funcţie de veniturile firmelor în Bucureşti şi reşedinţele de judeţ. Aradul ocupă locul 8 (în primul sfert al clasamentului), fiind surclasat de capitală, Cluj, Timişoara, Braşov, Galaţi, Ploieşti şi Târgu Mureş. În 2011, venitul total al companiilor din Arad era de 2.697.239.239 euro, iar în 2015 acesta ajunsese la  3.695.279.590 euro, se mai arată în comunicatul de presă.

„La nivel de regiune Aradul ocupă locul secund, prima poziţie revenind Timişoarei. Stăm însă mai bine decât Deva sau Reşita care au rate de creştere negative. Între oraşele reşedinţă de judeţ din Ardeal, Aradul a surclasat la capitolul creştere economică Oradea care a avut un RACC de 7,49%, dar şi Sibiul  a cărui rată de creştere a fost de 0%, informează Primăria.

Loading...
  1. CIUMA ROSIE n-are nimic de comentat? Acest raport se bazeaza pe date reale nu pe minciuni.

    Raspunde
  2. Se si vede ce bine o duc aradenii si ce frumos arata cladirile Aradului,terenurile de sport,malul Muresului blocurile cu fatade izolate si nou renovate etc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.