Bănci ÎNGHEŢATE iarna şi FIERBINŢI vara, oferta Primăriei Arad pentru pietoni și bicicliști

Bănci ÎNGHEŢATE iarna şi FIERBINŢI vara, oferta Primăriei Arad pentru pietoni și bicicliști

Recent au apărut pe lângă pistele de bicicliști din Arad niște „locuri de odihnă” realizate la fel de „bine”.

Dacă pistele au fost – pe bună dreptate – aspru criticate de cetățeni, acum a venit vremea acestor „locuri de popas”.

Arădenii se plâng de faptul că băncile sunt din metal, motiv pentru care sunt foarte, foarte reci pe timp de iarnă iar vara vor fi fierbinți, deci nu se va putea sta pe ele. Întrebarea pe care şi-o pun mulţi este de ce nu s-a folosit mobilier ecologic, prietenos cu mediul, dacă tot candidăm la titlul de Capitală Verde a Europei? O variantă era „eco furniture”, tot mai popular în străinătate, realizat din materiale reciclabile și lemn refolosit. De ce în străinătate se poate iar la noi nu?

banci de fier????????

Răspunsul pe care l-am primit de la Primăria Arad pe această temă a fost următorul: „Locurile de popas fac parte din proiectul de rețea pentru biciclete. Aceasta cuprinde pistele care au în total 112 de kilometri, 88 de locuri de odihnă, și 16 puncte pentru reglarea presiunii roților. Costul total al proiectului a fost de  27.875.504 de lei, din care 27.317.994 de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene, adica peste șase milioane de euro. Firma care s-a ocupat de realizarea lui a ales materialul din care să fie făcute acele bănci, plus că, astfel sunt și mai rezistente la vandalizare”.

Cu alte cuvinte, firma este vinovată pentru că a montat bănci de metal, reci iarna şi fierbinţi vara. Ei bine, cam aceeaşi explicaţie am auzit-o din partea autorităţilor şi în cazul băncilor cu preţ de Logan de pe strada Meţianu sau în cazul parcului de la Pădurice. E ca şi cum la noi acasă ar stabili zugravul în ce culori ne zugraveşte camerele sau instalatorul ce robineţi punem la baie. Deci, o explicaţie demnă de oraşul lucrului „bine” făcut!

  1. pentru ca Aradul sa fie orasul lucrului bine facut ar trebui ca primar sa fie un neamţ nu un oltean cum este acum.

    Raspunde
  2. FIRMA SC PANIPROD COM SRL a stabilit materialul ? altfel nu se explica cum …azi iti arde casa si maine o refaci palat!!!! sau…sau mai exista un pretendent firma domnului FAUR care mai ieri era falimentara…azi odata cu inscrierea in PNL(pdl) …prospera!!!ghici ghicitoare mea?

    Raspunde
  3. Exact aceeasi situatie este si in parcul Eminescu unde o minte „limpede”a debitat inlocuirea tuturor bancilor de lemn cu banci din tabla perforata.

    Raspunde
  4. Nu pot sa cred ca instigați lumea la rău din orice!!! Meriți si tu sa ajungi ca Antena 3

    Raspunde
  5. inteleg ca deja acuzam ca bancile vor fi fierbinti vara desi inca ele nu au prins un sezon de vra. In plus, stim de la Baselu ca iarna nu-i ca vara, si iarna orice banca este inghetata, ca e din lemn, beton sau fier, deci despre ce vorbim?
    Pe de alta parte, am vazut ca unii concetateni sunt de nivelul animalic si distrug tot ce se poate, deci? din nou intreb, despre ce vorbim?
    Un articol de rahat, sunteti jenanti si asta nu este presa ce faceti voi, ci prostitutie, scrieti la comanda orice rahat vi se plateste, si urlati ca din gura de sarpe – libertatea presei !!! libertatea presei sa ce? sa propagati in spatiu public mizerii electorale platite?
    Anette Pâtean, daca tu ai scris acest articol, esti o adevarat jurnalista independenta, cu ghillimelele de rigoare

    Raspunde
  6. Anette Pătean, știi ce vorbești? Ai stat vreodată pe-o bancă de acel tip vara? Dacă da, ți-a prăjit fundul?! Ăsta nu este subiect de presă, e o discuție care se consumă între țațe. Mai bine ți-ai face treaba de jurnalist și punct. Nu mai scrieți mizerii, că s-ar putea să deveniți voi niște mizerii. Poftă bună la mâncat…

    Raspunde
    • tarane cu cat te plateste Falca? badaran idiot uita-te la mecla ta si trage apa

      Raspunde
      • Vai de capul tău. Eu susțin un CANDIDAT INDEPENDENT (așa, ca să te liniștesc), dar sunt de partea adevărului. Tu știi doar să jignești fără să spui ceva concret, asta este… vai de tine și de realizările tale. Anka?! De când se scrie cu k, agramato?

        Raspunde
  7. Fie cum o fi cu bancile dar cand vad tablita aia cu loc de odihna, gandul ma duce la cimitir!! Oare era obligatorie tablita aia?!! Mai imi place un lucru, din lipsa de activitate unele site-uri concurente, la fiecare lucru ce se intampla cu pista dau cate un anunt. Astazi s-au montat bancile. Maine se monteaza compresoarele. Poimaine se monteaza cosurile de langa locurile de odihna.
    PS. Abia astept sa vad daca aceste compresoare pot sa umfle o roata de masina!!!

    Raspunde
  8. Ce bou trebuie să fii să pui bănci din metal. Pe lângă că nu se potrivesc ca decor dar cum spune și titlul, iarna de te pui îți îngheață boașele, vara te frigi la cur. Bă am știut că Fălcuță îi bou, da chiar în halul ăsta. Să-l ajungă cel de sus să fie în locul bicicliștilor și să se pună vara pe o bancă și să se frigă la ouă și atunci să-și zică el în gând ” Bă ce bou am fost !”.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.