Bani alocați pentru finalizarea lucrărilor la tronsoanele de drum Arad – Șiria – Pâncota și Arad – Pâncota – Buteni

Bani alocați pentru finalizarea lucrărilor la tronsoanele de drum Arad – Șiria – Pâncota și Arad – Pâncota – Buteni

Bani alocați pentru finalizarea lucrărilor la tronsoanele de drum Arad – Șiria – Pâncota și Arad – Pâncota – Buteni

Consiliul Județean a alocat banii necesari pentru finalizarea lucrărilor tronsoanele de drum Arad – Șiria – Pâncota și Arad – Pâncota – Buteni.

Consilierii județeni au decis, în ședința ordinară din data de 28 februarie, ajustarea devizului general pentru cele două lucrări de anvergură pe care le derulează Consiliul Județean: modernizarea tronsonului Arad-Șiria-Pâncota și reabilitarea drumului Buteni-Pâncota. Creșterea devizului cu peste 11 milioane de lei, de la 141,730 de milioane la 153,010 milioane (TVA inclus) se datorează creșterii prețurilor atât la materialele de construcții, cât și la resursa umană. Această creștere s-a realizat conform indicelui de ajustare statistică, devizul anterior fiind aprobat raportat la prețurile înregistrate în 2017. 

„Am suplimentat devizul general privind tronsoanele de drum Arad-Șiria-Pâncota și Buteni-Pâncota. E normal ca, în condițiile în care a crescut salariul minim, s-au scumpit toate materialele de construcție și a crescut și prețul la combustibil, să ajustăm și valoarea lucrării. Ne dorim lucrări de calitate și, dacă mențineam devizul la nivelul anului 2017, firmele care execută lucrarea nu se puteau încadra în respectivul deviz. Avem capacitatea financiară de a face față la aceste ajustări, principalul obiectiv fiind calitatea lucrării”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

  1. Si bucata Maderat – Tarnova ramane tot un mare rahat pe bat. E deja toata peticita, cu multe denivelari, are zone care stau sa crape si in plus, o zona de doar cativa metri, pe toata latimea drumului, la unicele curbe de pe traseu, care inca nu are ultimul strat de asfalt, deci, e cu hopuri, in curba. Sunt 2 ani si aproape jumatate si nu a-ti fost in stare sa faceti cativa kilometri de drum bun, care sa reziste macar o jumatate de an fara probleme. Asa ca, hai sa nu ne mai batem cu caramida in piept, bagati continuu bani in niste gauri negre si nimeni nu e capabil sa verifice calitatea lucrarilor, termenele si garantia lor. Propaganda politica sa fie ca in rest va doare-n…..de oameni si de banii tocati. Si ar mai fi multe de spus. Nu sunteti in stare sa faceti si drumul Masca – Maderat, tot cativa kilometri. Asa, cei care merg din Arad spre Buteni si invers, prin Tarnova, Silindia, Cuied si nu sunt deloc putini, inclusiv trafic greu, nu ar mai intra in Pancota. In plus, toti va erijati in mari ocrotitori ai mediului si al calitatii vietii. De ce mama naibii, atunci, cu asa tronsoane pompoase propuse, nu a-ti facut un traseu ocolitor, o centura a Siriei si a Galsei, ca e loc destul prin camp. O centura a Pancotei. Exact ca la Ineu. Astea ar fi macar doua zone urbane foarte aglomerate, din care ar fi trebuit scos traficul mare, pentru calitatea mai mare a vietii celor care va voteaza, pentru viteza de trafic, pentru siguranta circulatiei. Dar voi doar bla-bla-bla, promisiuni niciodata respectate, realizari execrabile si rezultate finale gata de reparat si peticit din nou. Nimic facut cap-coada care sa si reziste. Sa nu mai spunem de bataia de joc de pe centura Aradului, cu podul vesnic neterminat din Micalaca si cu traficul greu care trece prin mijlocul cartierului Gai. Sunteti doar niste papagali politici care cersiti vesnic voturi dar oferiti la schimb doar praf in ochi.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.