Bărbat aflat în stop cardio-respirator într-o stație de tramvai, resuscitat de un pompier care se întorcea dintr-o misiune

Bărbat aflat în stop cardio-respirator într-o stație de tramvai, resuscitat de un pompier care se întorcea dintr-o misiune

Un bărbat căruia i s-a făcut rău în timp ce se afla într-o stație de tramvai din zona Podgoria a fost salvat de un pompier care se întorcea dintr-o misiune.

A fost omul potrivit, la momentul potrivit. Plutonierul adjutant Șiclovan Petru, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, a fost protagonistul unei întâmplări în urma căreia a fost salvată viaţa unui om.

Pompierul se afla la volanul autospecialei ATPVM (autospecială pentru transport persoane și victime multiple) într-o misiune de conducere și verificare a secțiilor ATI, când, la ieşirea din sensul giratoriu de la Podgoria, în drept cu stația de autobuz, a observat cum persoanele din stație îi făceau semne insistente cu mâna, rugându-l să oprească.

Când s-a apropiat, a văzut prăbuşit un bărbat în stare de inconştienţă. Prezenţa sa de spirit a făcut să treacă imediat la verificarea funcţiilor vitale, care arătau că bărbatul, în vârstă de 60 de ani, nu le mai avea. Pur şi simplu nu respira, fapt pentru care l-a aşezat în poziţie orizontală şi a început imediat să-i aplice manevrele de prim-ajutor şi masajul cardiac.

Manevrele de resuscitare au fost executate până la sosirea echipajului SMURD care a preluat victima și transportat-o la cea mai apropiată unitate de primire urgențe.

„Promptitudinea cu care a acţionat pompierul a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte. Subofiţerul are o experienţă de peste 16 ani ca pompier profesionist. În prezent, acesta îşi desfăşoară activitatea la Detașamentul de Pompieri Arad, în funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale. Felicitări, Petru! Suntem mândri că faci parte din colectivul ISU Arad”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Foto 1: Arhivă;

Foto 2: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.