Bărbat care voia să scoată ILEGAL din țară o MINORĂ, prins la frontieră

Bărbat care voia să scoată ILEGAL din țară o MINORĂ, prins la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat, cetăţean român care a încercat să scoată ilegal din ţară o minoră, prezentând la controlul de frontieră o procură notarială falsă.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota, s-a prezentat la control, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Radu C., în vârstă de 25 de ani, din județul Bihor, care călătorea cu un microbuz, împreună cu el fiind şi o fată, potrivit unei informări ale IJPF Arad.

La controlul documentelor, Radu C. a prezentat pentru persoana care îl însoţea, în vârstă de 16 ani, o procură notarială, din care reieşea faptul că mama minorei era de acord ca aceasta să călătorească în U.E. cu „vărul” ei.

Documentul prezentat nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au demarat cercetările. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în evidenţele biroului notarial nu figurează ca fiind întocmită o astfel de declaraţie.

Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă deoarece intenţiona să meargă cu minora în străinătate şi nu aveau acordul scris al mamei acesteia.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor, în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.