Bărbat CERCETAT pentru BRACONAJ PISCICOL pe albia râului Mureș

Bărbat CERCETAT pentru BRACONAJ PISCICOL pe albia râului Mureș

Un arădean în vârstă de 58 de ani a fost prins, marți, de jandarmi în timp ce pescuia pe albia râului Mureș, în zona localității Milova, fără a ține cont că este perioadă de prohibiție.

Jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Ordine Publică Lipova, în colaborare cu inspectorii piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – Filiala Regională Transilvania au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională sau penală în domeniul piscicol.

Bărbatul deținea, în autoturismul său, unelte de pescuit, dar și un recipient cu pești vii, din specia caras, ce aveau dimensiuni sub cele prevăzute de lege. În autoturism, s-a mai găsit și o plasă monofilament și pești din specia șalău, cu dimensiuni între 40 și 75 cm.

De asemenea, în apropiere, în apa râului Mureș, a mai fost descoperită o plasă de pescuit tip „setcă” în care erau prinși pești.

Având în vedere că „pescuitul, prin orice metode, al reproducătorilor, în perioadă de prohibiție” și „deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” reprezintă infracțiuni, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, bărbatul prins s-a ales cu dosar penal.

Uneltele găsite au fost ridicate, în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.