Bărbaţi prinşi la pescuit în râul Mureş cu o SETCĂ de ZECI DE METRI

Bărbaţi prinşi la pescuit în râul Mureş cu o SETCĂ de ZECI DE METRI

Mai mulţi bărbaţi au fost prinşi de jandarmi pescuind în Mureş cu unelte interzise.

Grupa de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Lipova a fost sesizată că în râul Mureș, în zona localității Milova, mai multe persoane de sex masculin pescuiesc prin metoda greblare și au introdus în apă o plasă de tip setcă.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi și au depistat în zona menționată trei persoane, care au pescuit cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, folosind un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlige tip triplă și  plumb precum și o setcă de 30 m. Asupra lor a fost găsită și o cantitate de pești care prezentau urme clare de agățare pe corp. Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, aceștia fiind bărbați, cu vârste cuprinse între de 32 și 49 de ani, domiciliați în localitatea Milova”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei.

„Având în vedere că «producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial»  și «pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare», constituie infracțiuni, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală”, se mai arată în comunicat.

Uneltele găsite asupra „pescarilor”, au fost ridicate în vederea confiscării.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.