Bărbaţi trimişi în judecată după ce au fost prinşi tăind ilegal peste 80 de arbori

Bărbaţi trimişi în judecată după ce au fost prinşi tăind ilegal peste 80 de arbori

Doi bărbaţi care au fost prinşi anul trecut, în cursul lunii august, tăind ilegal zeci de arbori din speciile cer şi gorun au fost trimişi în judecată.

„Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D. Bogdan Petrişor, F. Gheorghe şi N. Alexandru Marian, primul pentru instigare la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori iar ceilalţi doi inculpaţi în calitate de autori ai aceleiaşi infracţiuni. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în luna august 2013, inculpatul D. Bogdan Petrişor i-a instigat pe inculpaţii F. Gheorghe şi N. Alexandru Marian să taie arbori nemarcaţi de pe un teren forestier situat pe raza localităţii Pârneşti, teren aparţinând persoanei vătămate D.Z.M”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.

Gheorghe F. şi Alexandru Marian N. au fost surprinşi de organele de poliţie şi silvice în timp ce tăiau ilegal arbori dintr-o pădure situată pe raza localităţii Pârneşti. În urma inventarului s-a constatat că au fost tăiaţi 88 de arbori, din speciile cer şi gorun, în volum de 53,859 metri cubi, valoarea prejudiciului ridicându-se la peste 14.000 de lei.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Judecătoriei Lipova.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.