BĂTAIE DE JOC în intersecţia de la Lebăda: CINE şi CÂND va repara SEMAFOARELE stricate? (GALERIE FOTO)

BĂTAIE DE JOC în intersecţia de la Lebăda: CINE şi CÂND va repara SEMAFOARELE stricate? (GALERIE FOTO)

Claxoane, nervi întinşi la maxim, blocaje în trafic, şoferi şi pietoni deopotrivă nemulţumiţi, risc de accidente – acesta este tabloul de zi cu zi al intersecţiei de la Lebăda, rămasă nesemaforizată ca urmare a producerii unui eveniment rutier.

Nimeni nu-şi aminteşte cu exactitate de când nu mai funcţionează semafoarele, dar cu siguranţă este vorba de mai bine de o lună de zile. În tot acest timp, se formează blocaje în trafic, în special la orele de vârf, când sosesc în oraş autobuzele cu angajaţii din zona industrială. Este momentul critic al zilei, când pietonii fac slalom printre maşini iar maşinile fac slalom printre alte maşini, tramvaie şi autobuze. Riscul producerii unui accident cu consecinţe grave este iminent, dar acest lucru nu pare a deranja prea tare autorităţile locale. Cum altfel ne-am putea explica faptul că o intersecţie aglomerată este lăsată nesemnalizată de mai bine de o lună de zile?

Între timp, în sensul giratoriu de la UTA a apărut aceeaşi problemă, cu specificaţia că aici semafoarele funcţionează, totuşi, sporadic.

Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, a pus întârzierea cu care acţionează administraţia locală pe seama comenzii unor piese care se lasă aşteptate: „Semafoarele de la Lebăda și UTA nu mai funcționează ca urmare a două accidente rutiere ce au avut loc în zonă. S-a dat comandă pentru piesele care trebuie înlocuite în urma accidentelor. Situația se va remedia imediat după montarea lor”.

Desigur că explicaţia oferită are darul de a arunca pisica moartă din orgada autorităţilor în cea a firmelor producătoare de piese pentru semafoare. Care firme, având în vedere întârzierea livrării comenzii, bănuim că au fabricile în Tuamotu!

Taximetriştii care îşi fac veacul în staţia de la Lebăda au însă o altă variantă pentru faptul că semafoarele nu au fost reparate: „Aşteaptă să plătească cei de la asigurări. Care, ca de obicei, nu vor să plătească”.

Că o fi aşa sau că o fi cum afirmă reprezentanţii autorităţilor, cetăţenii din cel mai mare cartier al Aradului ştiu una şi bună: vor să funcţioneze semafoarele de la Lebăda. Şi de la UTA, desigur.

  1. Lasa asa ca se circula mai bine ca inainte. Acolo unde nu sunt semafoare si nu apar nici politistii de la rutiera si nici gardienii publici locali sa incurce traficul, soferii se lasa unii pe altii, isi cedeaza trecerea, respecta pietonii (care, oricum, sunt mai atenti), nu sunt nici accidente… totul este ok. Soferii au, in general, suficient bun simt.

    Raspunde
  2. Se circula incredibil de greu in zons Lebada, este nepermis sa se zone acest lucru intr-un oras civilizat.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.