Beethoven încheie stagiunea la Filarmonica de Stat Arad

Beethoven încheie stagiunea la Filarmonica de Stat Arad

Scrisă sub imboldul improvizaţiei, al darului extraordinar, care l-a făcut pe Ludwig van Beethoven să fie aclamat deopotrivă ca pianist virtuoz şi compozitor, şi  înzestrată cu un sens al culminaţiei ieşit din comun, „Fantezia pentru pian, cor şi orchestra op. 80” este partitura centrală a  programului  care încheie  în seara de joi, 29 iunie 2017, la ora 19, actuala stagiune a Filarmonicii.

Fantezia corală reuneşte pe scena Salii Cercului Militar orchestra simfonică şi corul academic pregatit de Robert Daniel Radoiaş şi  încheie  circuitul de concerte 2016 – 2017, pe același afiș cu  uvertura „Egmont op. 84” şi „Simfonia a VII-a în la major op. 92”, două dintre cele mai strălucitoare partituri ale perioadei  mature de creaţie  beethoveniană.

Creionat după reţetele audiţiilor tradiţionale, evenimentul este un splendid medalion de compozitor, un concept repertorial care evidenţiază odată  în plus darul extraordinar al „Titanului de la Bonn”, programul  fiind realizat prin performanţa pianistului Sorin Dogariu și a maestrului de la pupitru, Sabin Păutza.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.