Beneficiile ciclismului: de ce să te apuci să pedalezi și să te bucuri de asta

Beneficiile ciclismului: de ce să te apuci să pedalezi și să te bucuri de asta

În timp ce toate sporturile aduc beneficii diferite corpului, ciclismul este un hobby care aduce rezultate excelente oamenilor care îl practică.

Pandemia a crescut numărul bicicliștilor, parcă mai mult ca oricând. Și, în general, e suficient să vă uitați pe stradă pentru a observa că a crescut numărul persoanelor care practică ciclismul și asta nu poate decât să ne bucure. Deși e un sport solicitant, poate, este totodată sănătos, practic, ieftin, sustenabil și are foarte multe beneficii.

După cum se știe, corpul nostru trebuie să facă exerciții regulate pentru a-și păstra și menține funcțiile în mod optim și pentru a evita viitoare boli și a întârzia procesul de îmbătrânire.

Când reluați sau începeți din nou cu sporturi exigente, precum ciclismul, există câțiva pași de bază care pot fi luați pentru a face tranziția mai ușoară.

În cadrul lunii sănătății, e important să reamintim beneficiile ciclismului, cum ar fi combaterea obezității, non-poluarea, evitarea diabetului de tip 2, îmbunătățirea sistemului cardiac și a sănătății mintale și, bineînțeles, importanța sa în răspunsul adecvat la amenințarea COVID-19.

Patru sfaturi pentru a relua sau a începe ciclismul, în funcție de etape:

1. Primele curse: începeți ușor

Când începeți rutina, este necesar ca primele dvs. curse cu bicicleta să fie scurte și să nu fie prea solicitante în timp ce corpul dumneavoastră se adaptează la exercițiu; și, acolo unde este posibil, faceți-o în locuri fără trafic cu puține obstacole și cu puțină altimetrie. Amintiți-vă că, în medie, o plimbare de o oră într-un ritm scăzut arde în jur de 400-550 de calorii în funcție de organism, îmbunătățind în acest timp scurt starea de spirit, crescând starea cardiovasculară și favorizând pierderea în greutate.

Biciclete – oferte (LINK)

La aceste prime ieșiri, cu cea mai slabă reglare a tensiunii pe pedală, putem urca pe bicicletă în siguranță și fără risc de accidentare, în primele noastre încercări.

2. Pinion mic, foaie mare: puteți începe cu unele urcări

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, mersul cu bicicleta previne în mod regulat bolile respiratorii, atacurile de cord și bolile cardiovasculare.

Pe măsură ce consistența activității fizice progresează, intensitatea trebuie crescută pentru a extrage toate beneficiile pe care le are acest sport exigent.

Biciclete – idei și reviews

Cu pedalat mai exigent, vom vedea cum, încet, încet, crește capacitatea respiratorie. Bicicleta crește capacitatea pulmonară și nivelul de oxigen din sânge, și, evitând senzațiile într-un efort prea mare, lăsând o respirație mai bună în orice circumstanță. De asemenea, pentru că greutatea corpului cade pe șa, acest sport îmbunătățește sănătatea articulațiilor: spre deosebire de alte sporturi care generează un șoc constant, acesta nu produce un astfel de impact.

3. Pedale și sportivi: relație solicitantă. Etapa montană

Ciclismul tonifică mușchii picioarelor, cum ar fi cvadricepsul sau ischiogambierii. În același mod, dacă această activitate nu este intenționată ca o practică constantă, utilizarea ei ca mijloc de transport aduce și beneficii pentru picioare.

Caracterul exigent al acestui sport favorizează nu numai partea inferioară a corpului, ci, datorită posturii sale ușor înclinate, ajută la întărirea zonei lombare.

4. Pedalați spre obiectiv. Ultima sută

Ciclismul ajută la reducerea considerabilă a stresului, crește concentrarea. De asemenea, servește ca relaxant, putând petrece timpul pe bicicletă pentru a gândi, reflecta sau medita.

Acest exercițiu permite o injecție puternică de endorfine și serotonină și creșterea densității substanței albe a creierului, ceea ce permite conexiunilor interne din creier să își desfășoare operațiunile zilnice.

Pe bicicletă, fiecare persoană este stăpână pe gândurile sale, problemele rămân în plan scund, se întărește voința. În același mod, ajută la un somn mai bun și la îmbunătățirea relațiilor sociale.

Biciclete – oferte

După ce ați parcurs toți cei patru pași și ați devenit sau redevenit un ciclist „pro”, putem vorbi și de celelalte avantaje. Deși nu ne oprea nimic nici până acum să o facem.

Cu bicicleta, ajungi mai repede oriunde ai treabă. Mai ales la orele de vârf. Viteza medie de deplasare este mai mare, la orele aglomerate, cu bicicleta decât cu mașina. Și chiar și în orașele mai puțin aglomerate, veți ajunge în general în centrul orașului mai repede cu bicicleta.

Apoi, dacă nimic din cele anterioare nu v-au convins, vă spunem că ciclismul îmbunătățește viața sexuală. Nu, pe bune! A fi mai activ fizic îmbunătățește sănătatea vasculară, ceea ce are un efect de creștere a dorinței sexuale, potrivit experților în sănătate din Statele Unite.

Un studiu de la Universitatea Cornell a constatat, de asemenea, că sportivii de sex masculin au priceperea sexuală a bărbaților cu doi până la cinci ani mai tineri, femeile amânând fizic menopauza pentru o perioadă similară de timp.

Între timp, cercetările efectuate la Universitatea Harvard au descoperit că bărbații de peste 50 de ani care pedalează cel puțin trei ore pe săptămână au un risc de impotență cu 30% mai mic decât cei care exercită puțin.

  1. […] post Beneficiile ciclismului: de ce să te apuci să pedalezi și să te bucuri de asta appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.