Beniamin Vărcuş: „Arădenii trebuie să plătească preţul corect pentru serviciul de salubrizare şi să beneficieze de prestaţii de calitate”

Beniamin Vărcuş: „Arădenii trebuie să plătească preţul corect pentru serviciul de salubrizare şi să beneficieze de prestaţii de calitate”

Liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal Beniamin Vărcuș susține că administraţia liberală şi-a făcut un obicei din a învălui în ceaţă proiectele pe care doreşte să le treacă rapid, la adăpost de orice nuanţe şi explicaţii pe care le datorează în primul rând arădenilor.

Ulterior, primarul Falcă şi „corul de aplaudaci” pe care îi prezintă drept consilieri municipali îmbracă mesajul în tonuri cenuşii, invocând, chipurile, că PSD s-ar opune „deciziilor înţelepte” ale edilului, spune Vărcuș.

„La fel s-a întîmplat şi ieri când Falcă a depus eforturile uzuale de a aluneca în ridicol la finalul unei şedinţe care nu a produs rezultatul scontat de PNL. Nu a produs pentru că noi considerăm că avem o obligaţie morală de reprezentare faţă de arădeni şi pentru că în mod cert susţinem că cetăţenii urbei trebuie să plătească preţul corect pentru gunoi şi să primească servicii de calitate, conforme tuturor normelor de civilizaţie. Explicaţiile scrise şi motivaţia liberalilor sunt ca de obicei schematice, cu iz puternic de afacere PDL-istă, după prostul obicei cu care ne-a obişnuit echipa Falcă. Unde mai punem că documentaţia a fost trimisă strategic vineri seara la o oră imposibilă, în mod expres pentru a îngreuna sau chiar incapacita partea de documentare şi evaluare din partea consilierilor social-democraţi. Din acest motiv precis am şi pretins un răgaz de câteva zile pentru a analiza cu maximum de atenţie proiectul, tocmai în ideea enunţată a corectitidunii faţă de arădeni. Sigur că am cerut opinia unor specialişti pentru a clarifica orice tip de incoerenţe şi umbre cuprinse în proiectul ambiguu al liberalilor”, a declarat Beniamin Vărcuș.

„Din fericire, nici de această dată jocurile politicianiste ale lui Gheorghe Falcă care nu au nimic în comun cu administrarea echilibrată a oraşului, nu au prins cheag iar asta şi datorită consilierului independent Marin Lupaş, care a avut luciditatea de a vota alături de consilierii PSD Arad. Să fie foarte clar, nu este vorba despre respingerea proiectului în sine ci despre transparentizare administrativă şi în speţă clarificarea tuturor necunoscutelor care în forma actuală i-ar putea afecta pe cetăţeni”, afirmă Beniamin Vărcuş, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal.

  1. Totul este cu susul in jos. In mod normal Retim trebuia sa publice graficul de ridicare a deseurilor pe strazi si mai ales pe fractii, pt ca societatile, cetatenii, sa poata sa faca preselectia – menajer, sticla, pet-uri. Sau pe data de 24 aprilie nu se ridica gunoiul selectat precum prevede caietul de sarcini?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.