Beniamin Vărcuş: „Cacealmaua primarului Falcă transformă Aradul în capitala gunoaielor”  

Beniamin Vărcuş: „Cacealmaua primarului Falcă transformă Aradul în capitala gunoaielor”  

Consilierul municipal Beniamin Vărcuş punctează faptul că grupul PSD-ALDE susține orice proiect corect şi legal menit să asigure salubrizarea reală a orașului. În acest sens a atras atenția încă din decembrie 2016 asupra situației dezastruoase în care se află serviciul public de salubrizare stradală din Municipiul Arad.

„În decembrie 2016 PSD Arad, ca partid de opoziție în CLM, a făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil, să nu lase Aradul îngropat în gunoi și cu zăpada pe străzi. Am venit atunci cu soluția LEGALĂ prin care o firmă licențiată și specializată să se ocupe de aceste lucrări pe o perioadă determinată, care să permită administrației intrarea în normalitate. Din nefericire, la data respectivă, colegii din PNL au ales varianta circului ieftin, punând în scenă o acțiune de tristă amintire pentru Arad, în care au plimbat saci de gunoi prin centrul orașului, încercând cu disperare să distragă atenția de la gravitatea situației și să arunce vina asupra consilierilor PSD-ALDE. Concomitent, primarul Aradului solicita întrunirea Comitetului pentru situații de urgență pentru a crea o tensiune și o degringoladă și mai mare”, a declarat Vărcuș.

„Acum situaţia este mult mai gravă. De aproape o lună de zile Aradul se îneacă în gunoaie, iar consilierii PNL și primarul stau cu mâinile în sân, în timp ce acţiunile concrete lipsesc cu desăvârșire. Aceştia, nu participă nici măcar la comisiile de specialitate pentru a susține pseudo-proiectul propus azi de către primar, astfel că el nu primește avizul a 3 din 4 comisii. Din păcate simulacrul de proiect care ne este pus în față nu are menirea de a rezolva problema salubrizării stradale în Municipiul Arad, întrucât GCA(Gospodărirea Comunală Arad), societatea din subordinea primăriei căreia îi este încredințată această responsabilitate nu are nici licențele necesare dar nici capacitățile tehnice sau resursele umane de trebuinţă. Proiectul este unul ilegal și ambiguu. Suprafața propusă spre salubrizare scade de la 900.000 mp la 118.764 mp, în timp ce anexa 1 care cuprinde străzile ce urmează a fi măturate lipsește din proiect”, a adăugat consilierul municipal Beniamin Vărcuș.

Liderul social-democrat atrage atenția asupra faptului că nu sunt prezentate nici utilajele şi nici resursele umane necesare realizării obligațiilor contractuale. Pe deasupra GCA nu are nici licenţa necesară de la ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice).

„Din caietul de sarcini inițial rezultă că pentru obținerea licenței ANRSC ar fi nevoie de minim:

                -2 utilaje pentru transport deșeuri stradale (autocompactoare)

                – 3 utilaje pentru stropit stradal

                – 5 utilaje pentru spălat stradal

               – 7 bucăți utilaje pentru măturat carosabil

               – 2 utilaje pentru măturat trotuare

               – 192 de angajați

 Cu alte cuvinte, soluţia propusă este ILEGALĂ şi demonstează încă o dată lipsa totală de viziune a administraţiei Falcă dar şi apetenţa primarului de a da curs unor acţiuni cu accentuat caracter penal. În acelaşi timp, edilul nu se poate disocia de calitatea de preşedinte al PNL Arad şi încearcă să capitalizeze acţiunea în mod politic, forţând o cacealma prin care are scoate castanele din foc cu mâna PSD Arad. În caz de nereuşită, acelaşi personaj şi-a calculat în avans mişcările şi va etala public victimizarea politică de rigoare, atribuind social-democraţilor culpe imaginare. Accentuez în final esenţa şi de fapt crezul nostru, orientat spre interesul arădenilor. Vom susține orice proiect elaborat în spiritul legalităţii, corectitudinii şi transparenţei, menit să asigure salubrizarea REALĂ a orașului. Nu ne vom face însă părtaşi la sarabanda de ilegalităţi şi la soluţiile nefiabile ale administraţiei Falcă”, susţine consilierul local municipal Beniamin Vărcuş.

  1. tinere politician de pasaje nu ne spui ceva. caprar,tripa si olteanul fifor au promis in campanie ca vor finaliza pasajele si . . . . .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.