Beniamin Vărcuş: „Piaţa Catedralei, între buldozerele lui Falcă şi voinţa arădenilor!”

Beniamin Vărcuş: „Piaţa Catedralei, între buldozerele lui Falcă şi voinţa arădenilor!”

„Gheorghe Falcă a dezvoltat o obsesie maladivă şi ţine morţiş să distrugă Piaţa Catedralei, iar ultimele sale demersuri îngroaşă această campanie agresivă. Ca să fie în ton cu intenţiile sale distructive, primarul propune, nici mai mult nici mai puţin, decât un nou studiu de fezabilitate pentru Zona Piaţa Catedralei ca parte a mascaradei pe care o numeşte «Regenerare Urbană»”, afirmă liderul Grupului PSD-ALDE din CLM, Beniamin Vărcuş.

Noul studiu de fezabilitate se inserează ca un paragraf în rectificarea bugetară ce face obiectul viitoarei şedinţe a CLM şi numai avizele pentru studiu costă 10.000 RON. Asistăm de fapt la o nouă încercare de a pregăti buldozerele pentru distrugerea pieţei, susține Vărcuș.

„Normal că nu putem fi de acord cu ştirbirea oraşului de una dintre cele mai vechi pieţe din municipiu, un spaţiu încărcat de istorie şi care în plan urbanistic şi funcţional îşi demonstrează zilnic utilitatea pentru cetăţeni. Tocmai de aceea, vom cere eliminarea acestui paragraf din conţinutul rectificării bugetare. Pe fond, suntem de acord cu rectificarea şi susţinem alocarea banilor pentru învăţământ, cultură şi dezvoltare, dar nu putem să ne dăm girul pentru o etapă din cruciada lui Falcă împotriva arădenilor. Pentru că toate semnalele şi acţiunile sale publice conduc în această direcţie, de parcă a pornit un război împotriva cetăţenilor urbei. Ce vor oamenii, e clar! Piaţa Catedralei intactă şi funcţională, cu destinaţia pe care o are în acest moment. Grupul de consilieri PSD-ALDE rămâne partenerul arădenilor în lupta împotriva distrugerii planificate a Aradului, care a început cu stadioanele şi bazele sportive, iar acum continuă cu obiective precum Piaţa Catedralei. Există o limită clară, iar Gheorghe Falcă a întrecut-o de mult !”, spune Beniamin Vărcuş, liderul Grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal.

 

 

 

Loading...
 1. Mr. Beni, consilieru’! Da-ne pace cu comentariile astea de doi bani pe care le ai, de cand ai intrat in partidul asta de oligofreni al PSD-ului!
  Aradenii vor o piata functionala in adevaratul sens al cuvantului, si nu un loc incarcat de istorie (cum spui tu) in care se vand legume din Ungaria, Turcia si Grecia!
  Vrem un loc in care sa ne putem plimba, un loc in care sa putem privi cladirile istorice din acea zona, un loc care sa se conecteze cu restul centrului, prin acea strada Metianu, care are farmecul ei propriu!
  Nu estii conectat la dorintele aradenilor!
  Aradenii isi doresc acea piata ca un loc de promenada, loc pe care il au toate orasele civilizate si nu o piata de legume si fructe in centrul Aradului si in fata unei Catedrale!!!
  Ce imagine frumoasa: sa iesi de la biserica si sa vezi tarabele si atmosfera de piata!
  Sper sa va apucati sa mai munciti pentru frumusetea Aradului si pentru bunul mers al lucrurilor, si nu doar sa fiti GICA contra in fata lui Falca!
  Pe semne ca realizati impactul si capitalul de imagine pe care il va avea noua piata a Catedralei, daca aceasta va deveni realitate, si nu cred ca vi-ati dori asta!
  Inchei cu traditionalul cliseu:
  PSD = Ciuma Rosie a Aradului si Romaniei!

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.