Nu te-ai fi gândit din ce INGREDIENT CIUDAT poate fi făcută BEREA!

Nu te-ai fi gândit din ce INGREDIENT CIUDAT poate fi făcută BEREA!

O făbricuță de bere din Islanda foloseşte un ingredient cât se poate de ciudat pentru a-şi obţine produsul.

Este vorba despre… testicule de balenă afumate.

Acest tip de bere nu se comercializează în fiecare zi, ci doar în această lună, fiind vorba despre un produs promoţional scos pe piață pentru a marca luna lui Thor, zeul nordic al tunetului, protecţiei, vindecării şi fertilităţii, relatează BBC.

Organele genitale provenind de la o specie de balenă aflată pe cale de dispariţie, Balaenoptera physalus, sunt tratate conform unei tradiţii vechi islandeze, înainte de a fi sărate şi afumate.

Acestea sunt cele care dau aroma inconfundabilă berii, explică unul dintre managerii fabricii Stedji din Islanda, Dagbjartur Ariliusson. Procesul este unul îndelungat şi cere mult efort.

Fabrica de bere a stârnit o serie de critici din partea organizațiilor care se ocupă cu protecţia mediului şi a speciilor aflate pe cale de dispariţie anul trecut, când a folosit în procesul de producţie a licorii şi alte părţi din balene, precum oase şi intestine. Produsul a fost interzis temporar de autorităţile din domeniul sănătăţii.

De această dată, pentru noul tip de bere, au fost obţinute toate autorizaţiile, aşa că produsul se vinde în deplină legalitate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.