Bibarț, în SCANDALUL camerelor de supraveghere: „Comparația cu Oradea nu are susținere”

Bibarț, în SCANDALUL camerelor de supraveghere: „Comparația cu Oradea nu are susținere”

Primăria Municipiului Arad intenționează să dezvolte un sistem de supraveghere video a orașului, format din peste 1500 camere video, iar costurile ridicate ale acestei investiții au creat vâlvă printre arădeni.

Investiția în valoare de peste 75 de milioane de lei se va realiza în patru ani de zile din fonduri nerambursabile aferente perioadei de programare 2021-2027.

Înțeleg că suntem în an electoral, dar este foarte important să oferim cetățenilor noștri informații corecte, documentate. Comparația făcută cu alte orașe nu are susținere în condițiile în care vorbim despre investiții diferite ca și complexitate și performanță. În cazul nostru am gândit un sistem cu un număr dublu de camere video față de cel ce urmează să se realizeze la Oradea. Vorbim despre realizarea unei rețele de comunicații bine pusă la punct și nu în ultimul rând despre dezvoltarea unui dispecerat integrat. Este un proiect amplu pe care îl gândim pe termen lung și care va fi realizat etapizat, din fonduri nerambursabile. Este un sistem care va permite eficientizarea activității de monitorizare”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primăria Arad are în vedere extinderea supravegherii ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor și pentru reducerea infracționalității, creșterea siguranței cetățenilor, protecția bunurilor publice și private, respectarea reglementărilor naționale și locale, asigurarea ordinii publice și a unui climat propice pentru viața economico-socială a orașului.

Proiectul este în faza de studiu de fezabilitate ce va fi aprobat în ședința Consiliului Local al Municipiului Arad de vineri, 28 februarie 2020.

  1. Sunteti dusi cu capu. In metropola Arad 1500 de camere ??? Voi va auziti ce debitati cretini ce sunteti . Evident , la o cheltuiala de 15 milioane de Euro, mangla si comisioanele sunt pe masura. Nu va mai satura Dzeu, parvenitilor….

    Raspunde
    • Sti ce inseamna din fonduri nerambursabile?

      Raspunde
      • Desteptule, nu este vorba de unde vin banii ….. Se pare ca nu intelegi mare lucru….. Este vorba de o aberatie cand media europeana al unui oras de 200.000 de locuitori este de 50-70 camere. Nu vorbim de camerele private ( banci, firme, ) . Este o incalcare radicala a libertatilor cetatenesti….. Si o risipa de bani , ori de unde ar veni acestia. Satul cu blocuri cu un centru distrus ca dupa razboi, dar cu 1500 de camere…. Sunteti nebuni fratilor

        Raspunde
  2. Dragi imbecili din fruntea orasului, doar asa informativ, ca sa nu muriti prosti, de exemplu orasul Zaragoza ( aproape de 800.000 locuitori ) are montate undeva la 70 de camere in tot orasul. Nu vorbim de camerele private ale bancilor si ale diferitelor firme. Uitati un copy-paste
    ,,En el caso de Zaragoza, según diversas fuentes consultadas, hay unas 61 en las calles con funciones de vigilancia, en principio contando ….

    Raspunde
  3. Doar asa de exemplu si pentru ca sa se sesizeze cineva , in tara basca , spania sunt un total de 2692 de camere de supraveghere, dar ATENTIE, majoritatea supravegheaza cladiri sau infrastructuri publice. Doar 44 sunt pe strazi pentru siguranta cetateanului. Si vorbim de mai mult de un milion de locuitori. Acesta este link ul;
    https://cadenaser.com/emisora/2015/02/14/radio_bilbao/1423920191_253318.html
    Chiar nu se poate face nimic NORMAL in orasul acesta ? Doar bataie de joc in permanenta….. Plecati fratilor unde vedeti cu ochii….

    Raspunde
  4. Orasul Santander , un smart city european, cu 180.000 de locuitori, port maritim international, aeroport international, 3-4 autostrazi care trec prin sau pe lange ea, zeci de cladiri guvernamentale ale guvernului autonom si central, are 169 de camere.

    Raspunde
  5. Daca sunt nerambursabile se poate lua cat vor muschii lor. Sa propunem analizarea ofertelor de la firme specializate in montarea asemenelor camere.
    Eu stiu ca sotia trebuie sa faca CT, nu sunt locuri la fara taxe si trebuie sa platesc aproape 1600 lei. Asa sanatate si asa conducatori.
    Eu unul propun oprirea investitiei pentru ca este o rusine si jignire foarte mare pentru aradeni.

    Raspunde
  6. Si asta-i ca si Falca.Aradenii isi merita soarta de fraieri pe veci.

    Raspunde
  7. USR in afara de faptul ca nu are proprietatea termenilor,debiteaza prostii la foc automat. PACAT ca prostia nu doare.MANIPULAREA si DEZINFORMAREA se face cu oameni inteligenti si bine pregatiti. la voi nu este cazul,

    Raspunde
  8. mie scarba de voi 28 februarie, 2020, 8:08 pm

    in Arad numai sunt 200.000 de locuitori demult, in loc sa investesti banii in blocuri, drumuri, scoli, spitale, voi aruncati banii pe prostii total aiurea, iar papitoii care pupa toata ziua fundul nespalat al marilor conducatori ies ca niste roboti sa sustina asemenea tampenii, Aradul este jegos si mai un pic si se darama, montati 1500 de camere ca sa aveti filmari din toate unghiurile cu mizeria din Arad, vedeti sa cumparati camere HD sau 4k din alea ultimul ragnet si cel mai scump posibil ca noi suntem Aradeni si avem bani garla, Bibart nu tea votat nimeni, tia lasat Falca mostenire primaria ca asa este in democratie, numai este nevoie de alegeri, alegerile sunt pentru comunisti

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.