Bibarț „taie” circa 200 de posturi din Primărie şi instituțiile subordonate

Bibarț „taie” circa 200 de posturi din Primărie şi instituțiile subordonate

Primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț, anunță că aproximativ 200 de posturi din organigrama municipalității vor dispărea.

Economia care se va face la bugetul local se cifrează la 11 milioane de lei, în a doua jumătate a acestui an și o sumă de două ori mai mare anul viitor. Banii vor fi direcționați spre proiecte.

“Pornind de la bugetul aflat la transparență, am încercat să facem o proiecție, o evaluare a impactului pe care îl va avea reducerea bugetului pentru salarii. Acolo unde legea ne permite, prin comasarea unor direcții, am redus cu 30% posturile de conducere. La fel se întâmplă și cu posturile de conducere din servicii și birouri, rezultând probabil o scădere între 20-25%. Din estimările acestui moment, este posibil ca din funcțiile ocupate, nu vorbim de vacante, ci de execuție, să ne apropiem de 200 de posturi reduse. Nu discutăm de oameni în momentul de față, dar 2/3 vor fi din rândul funcționarilor care sunt cei mai mulți și 1/3 din cultură. Este un pas necesar, din păcate. Vom vedea ce decizie va lua și Consiliul Local. În opinia mea, odată cu informatizarea și digitalizarea pe care le dorim cât mai accentuate, probabil se vor mai putea restrânge puțin direcțiile, serviciile și birourile și poate și unele funcții de execuție, pentru că atunci se lucrează mai rapid și mai eficient. Din punctul meu de vedere cea mai corectă metodă de evaluare, când ești pus în situația de a restrânge personalul, este testarea, cât mai transparentă și fără niciun fel de dubii”, a explicat primarul Călin Bibarț.

  1. […] post Bibarț „taie” circa 200 de posturi din Primărie şi instituțiile subordonate appeared first on […]

    Raspunde
  2. Felicitari CALIN BIBART! EXEMPLU trebuie urmat in tot judetul

    Raspunde
  3. Ce nu inteleg unii este ca taierea se va face in stil PD-PNL.Adica se taie ce este util si ramane PNL , ca si pana acum. Problema este ca si ei au devenit prea multi.

    Raspunde
  4. IMPORTANT este ca se face reducerea

    Raspunde
  5. CJ ARAD ai de luat exemplu de la primarie

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.