Biblia PIERDE TEREN. Care este CEA MAI INFLUENTĂ CARTE din lume?

Biblia PIERDE TEREN. Care este CEA MAI INFLUENTĂ CARTE din lume?

Cărțile au avut dintotdeauna o influență puternică asupra omenirii, iar „Cartea de Căpătâi” este considerată din cele mai vechi timpuri, Biblia.

Un studiu efectuat recent în Marea Britanie a relevat faptul că pentru femei, Biblia este în continuare considerată „cea mai influentă carte”, despre care au argumentat că prezintă „lecțiile pentru a fi un om bun”, în vreme ce în cazul bărbaților, aceștia au ales „Originea speciilor” a lui Charles Darwin, considerând că răspunde la „întrebărilor fundamentale ale existenţei umane”.

Cu toate acestea, per total, Biblia a fost desemnată cea mai influentă carte a lumii. În cadrul sondajului YouGov oamenii au fost rugaţi să clasifice 30 de opere alese de Folio Society, în funcţie de semnificaţia lor în lume, în prezent, potrivit BBC.

Biblia ocupă primul loc, cu 37% din alegeri, în timp ce „Originea speciilor” este pe a doua poziţie, cu 35%.

Pe locul 3 se află „O scurtă istorie a timpului”, a savantului britanic Stephen Hawking, în timp ce „Relativitatea” lui Albert Einstein se află pe locul 4, cu 15%, urmată de „1984”, a lui George Orwell.

Studiul a fost realizat pe 2.044 de adulţi britanici, aceştia luând în calcul influenţa pe care cărţile au avut-o de-a lungul timpului asupra omenirii.

Foto: fanpop.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.